GÜNDEM:
Milletvekili Cemil Yamanla  Belgesel Tadında Tavşancıl`da Devri Alem

25 Ocak 2021 Pazartesi 11:24

Kocaeli’nin Safranbolu’su Dilovası bölgesinin tarih ve kültür değerleri ile ilgili Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman ile belgesel tadında Tavşancıl`da belgesel söyleşi yaptık. 12 yıl önce hazırladığımız Dilovası kitabımızı hediye ettik .
Milletvekili Cemil Yaman`ın Tavşancıl`da yaptığı açıklamalar ulusal ve bölgesel basın da geniş yer aldı.
Milletvekili Yamandan Tavşancıl Evleri Açıklaması
Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman tarihi Tavşancıl evlerinin restorasyon çalışmalarını inceledi. AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Dilovası ilçesinde tarihi Tavşancıl evlerinin restorasyon çalışmalarını inceledi.
Yaman, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tavşancıl'da 80'e yakın tescilli tarihi ev bulunduğunu, bunların restorasyon çalışmalarının sürdürüldüğünü bildirdi.Çalışmaların, Kültür Bakanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Dilovası Belediyesi işbirliğiyle yürütüldüğünü ifade eden Yaman, "İnşallah bu kültürel mirasları gün yüzüne çıkaracağız ve turizme kazandıracağız. Tavşancıl tarihi evlerini göreceksiniz bölgemize çok ciddi anlamda bir katma değer sağlayacak. Bunlar bizim dedelerimizden miras kaldı. Kültürel varlıkları mutlaka ama mutlaka günümüze kazandırmamız lazım ve buradaki tarihi evlerin tamamını yakın bir zamanda restore ederek milletimizin hizmetine açacağız." diye konuştu.











banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Büyükşehir ihalesine rekor katılım
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2024 Yılı Kocaeli Geneli Özel Eğitim Sınıfları Tadilatı için ihale...

Haberi Oku