GÜNDEM:
Suriyelilere O hak Veriliyor!

23 Şubat 2017 Perşembe 12:21

 2 bin kişi hakkında dosyanın hazırlanarak Ankara'ya gönderildiğini açıkladı. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ise Suriyelilere vatandaşlık verilmesi konusunun 16 Nisan'da gerçekleştirilecek referandumdan sonra değerlendirileceğini açıkladı. Kaynak, "16 Nisan'ı gölgede bırakmak istemiyoruz" dedi.


Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak Türkiye’deki Suriyelilere ilişkin
şunları söyledi ;“Şu ana kadar belirlediğimiz vatandaşlık niteliklere uygun, işlemleri sürdürülen 20 bin küsur (Suriyeli) aile var. Toplam 80 bin kişiye tekabül ediyor. Bunların güvenlik kısmıyla ilgili araştırmalar sürüyor” dedi.

Suriyeli işçi sayısının on binden fazla olduğunu, belirli uzmanlık eğitimi almış olanların, meslek sahiplerinin ve Türkiye’de çalışma izni olanların vatandaşlık imkanından yararlanacaklarını belirten Kaynak, Suriyelilere Türk vatandaşlığı verilmesinin zamanlaması için ise “16 Nisan’daki referandum öncesi Suriyelilere vatandaşlık verilip, bunların oy kullanacağı yönündeki tartışmaya meydan vermek istemedik. Bu nedenle şimdilik (referandum öncesi) bu konuda bir adım atılmadı” dedi.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Uğur kulaçoğlu 7 yıl önce

Türkiye cumhuriyeti devletinin kendi vatandaşları yani bizler işsiziz o kadar yardıma muhtaç aile var işsiz var bizde savaş çıksa bizi hangi ülke kabul edecek Allah aşkına ya hakkım varsa ben hakkımı helal etmiyorum Suriyelileri de Türkiye de istemiyorum bizim askerimiz Suriye'de savaşıp şehit düşüyor onların gençleri burda karıya kıza laf atıyor hak mı bu!!!

banner376

banner375

banner377

banner981

Büyükşehir ihalesine rekor katılım
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2024 Yılı Kocaeli Geneli Özel Eğitim Sınıfları Tadilatı için ihale...

Haberi Oku