GÜNDEM:
Tataristan'a Model Olduk

19 Aralık 2016 Pazartesi 10:37

Rusya Federasyonu Tataristan Cumhurbaşkanı  RustamMinnihanov'un ülkemizi ziyareti vesilesi ile düzenlenen iş forumuna

Konuk Cumhurbaşkanı Minnihanov ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin yanı sıra, Tataristan Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Bilgi İletişim Bakanı, Ekonomi Bakanı, Ulaştırma Bakanı, Ormancılık Bakanı, Yatırım Geliştirme Ajansı Başkanı, Devlet Turizm Komitesi Başkanı, belediye aşkanları, devlet kurumları yetkilileri ve iş dünyasının önde gelen şirket yöneticileri katıldı. 

“Türk şirketlerine minnettarız”

Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan'ın Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, Türk iş adamlarının Tataristan'da yaklaşık 2 milyar dolarlık yatırım yaptığını belirterek, "Tataristan ekonomisi Türk yatırımcıların yaptığı yatırımlar sayesinde gelişiyor." dedi.

Minnihanov, Tataristan'daki Türk şirketlerinden bazılarının ülkenin en büyük vergi mükellefi olduğuna dikkati çekti. Minnihanov, Türk şirketlerinin Tataristan'da ürettiği ürünlerin yalnızca Rusya ve Tataristan'da değil, diğer ülkelerde de talep gördüğünü söyledi.

Vize muafiyeti konusunda Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği ile ortak çalışmalar yaptıklarını anlatan Minnihanov, çoklu vize uygulamasının alternatif bir yöntem olabileceğini dile getirdi.

Türk firmalarla yaptıkları ortak projeler sayesinde Tatar orman ürünlerine talebin arttığını anlatan Minnihanov, ithal ürünler yerine kendi ürünlerini üretmeye başladıklarını ve esaslı bir ham madde tedarikçisi haline geldiklerini ifade etti.

TÜBİTAK ve GOSB ile İşbirliği

Türki̇ye-Tatari̇stan İş Forumu kapsamında, GEPOSB’da üretim yapan KBS Kalıp Bağlama Sistemleri şirketi ile Tataristan Yatırım Geliştirme Ajansı arasında, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Tataristan Bilimler Akademisi arasında ve Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) ile Tataristan Ekonomi Bakanlığı arasında iş birliği anlaşmaları imzalandı.

Türkiye – Tataristan İş Formu’nda , Tataristan’da önemli yatırımları bulunan Hayat Holding şirketleri Hayat Kimya ve Kastamonu Entegre şirketleri, başarı hikayesi olarak sunuldu...

banner982
Anahtar Kelimeler
DeikTürkiyeTataristan
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Büyükşehir ihalesine rekor katılım
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2024 Yılı Kocaeli Geneli Özel Eğitim Sınıfları Tadilatı için ihale...

Haberi Oku