GÜNDEM:
VAKIFLAR HAFTASI DOLAYISI İLE ÖĞRENCİLERİN FİDAN DİKME SEVİNCİNE ORTAK OLDUK

11 Mayıs 2023 Perşembe 13:27


https://fb.watch/kqbpGyN7s1/?mibextid=SDPelY
Gebzegazetesi 
www.gebzegazetesi.com ve www.gazetegebze.com.tr ile belgeselcininnotdefterinde 11 Mayıs 2023 de yayınlanan makalemiz 

https://www.gazetegebze.com.tr/kose-yazilari/ogrencilerin-fidan-dikme-sevincine-ortak-olduk.html

KOCAELİ GEBZE KARGALI KÖYÜ MAHALLESİ İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRENCİLERİNİN ANNELER GÜNÜ VE VAKIFLAR HAFTASI DOLAYISIYLA OKUL BAHÇESİNE MEYVE FİDANI DİKME HEYECANI, www.gebzegazetesi.com'da CANLI YAYINLANDI. 
https://fb.watch/kqbpGyN7s1/?mibextid=SDPelY

Gebze Belediyesi Park Müdürlüğü ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Dairesi Başkanlığı'nın fidan desteğiyle Gebze Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kargalı Köyü Okul Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde öğrencilerin okul bahçesine fidan dikerken oluşturdukları muhteşem manzara bir tabloyu andırıyordu. Gelecekte Türkiye geneline yaygınlaşacak meyve fidanı dikme organizasyonuna emeği geçenlere gazetemiz ve kamuoyu adına teşekkür ediyoruz.

VAKIFLAR MEDENİYETİ BELGESELİ TADINDA SELAM OLSUN

Vakıflar haftasını kutladığımız bu günlerde, vakıf ruhu ile insanlık için hizmet etmek üzere vakıf kuranlara ve fidan diken öğrencilere Vakıflar Medeniyeti belgeseli tadında selam olsun. 
https://youtube.com/playlist?list=PLVpLtuUKuBQDwThSBuU6eby9cXMz8clwU

FİDAN DİKME KAMPANYASI İLE İLGİLİ BİR ÖĞRETMENİN YAZI

Kargalı köyü öğrencilerinin fidan dikim kampanyası ile ilgili okul öncesi öğretmeni Sevgi Töngel tarafından gönderilen yazıyı sizlerle paylaşıyorum.

DİKİLİ BİR AĞACINIZ OLSUN

Okulumuzun bahçesini meyve bahçesine dönüştürmek amacıyla "DİKİLİ BİR AĞACINIZ OLSUN" projesini başlattık. İnsanlar tarafından doğanın kötü ve hor kullanılması sonucu elimizdeki en muhteşem zenginliğimizi kaybetmeye başladık. Bizlere düşen görev, yeni kuşakları bu konuda bilgilendirmektir. Böyle bir eğitimin okul öncesinden başlayarak verilmesinin olumlu tutum ve davranışların kazanılması açısından son derece önemlidir.

Okul sadece dört duvardan ibaret bir yer değildir. Okul, meyve bahçeleriyle uygulama alanlarıyla da okuldur. Bu projeye öğrencilerimizi de dahil etmemizin asıl amacından biri de çocuklarımızın yaparak yaşayarak öğrenmelerini sağlamaktır. Öğrencilerimizin kendi elleriyle diktikleri fidanları toprakla buluşturmaları, bir fidanın ağaca, çiçeğin meyveye dönüşme sürecine tanıklık etmeleri, büyüyüp yeşermesini gözlemlemeleri, meyvesini tatmaları, ağaç sevgisi ve doğa bilinci oluşmasında çocuklarımızın geleceği için alabileceğimiz en önemli adımlardan biridir.

Çocuklarımız bir avuç toprak, biraz güneş, sevgi ve ilgi ile en güzel çiçeklerini açan meyve ağaçlarının gölgesine uzanacaklar. Kendilerine düşen görevi yerine getirmenin çevreye bir güzellik katmanın gururunu yaşayacaklar. Çocuklar doğayı korumanın hayatı korumak olduğunu öğrenecekler. Doğadan öğrenecekleri çok şey olduğunu, her canlının en az bizim kadar yaşamaya hakkı olduğunu unutmayacaklar.

Çocuklarla birlikte gerçekleştirdiğimiz "DİKİLİ BİR AĞACINIZ OLSUN" projesinin çocuklarımıza ışık tutmasını yüce Allah'tan temenni ediyoruz.

Okul öncesi öğretmeni: Sevgi TÖNGEL

GEBZE KARGALI KÖYÜ OKULUNDAN TEŞEKKÜR MESAJI

Gebze Kargalı köyü ilkokulu öğrencilerinin Anneler Günü ve Vakıflar Haftası dolayısıyla meyve fidanı dikmeleriyle ilgili yaptığımız sosyal medya paylaşımımıza okul öncesi anasınıfı öğretmenlerinden Sevgi Töngel tarafından yapılan teşekkür yorumunu sizlerle paylaşıyorum.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2574808739340384&id=100004338481610&mibextid=qC1gEa

SİZİN DE DİKİLİ BİR AĞACINIZ OLSUN

"Bir bahar günü talebeleri, hocaları Mahmut Hüdâi Hazretleri'ne birer demet çiçekle gelirler. Ama öğrencilerinden biri eli boş gelir. Bunu gören Mahmud Hüdâi Hazretleri talebesine latifeyle şöyle der: 'Ne o, sen koskoca kırda, bana getirecek bir çiçek bulamadın mı?' Talebesinin verdiği cevap manidardır: 'Hocam! Çok çiçek buldum. Ama gördüm ki; elimi uzattığım her çiçek Rabbimizi tesbih ediyor. Kıyıp da onları koparamadım.' İşte, her insan, çiçeğe, ağaca ve ormana yaklaşırken bu düşünceyle yaklaşmalı! Çiçeği, ağacı ve ormanı sevmeli ve korumalıdır. Allah'a ve ahrete inanan her insan, 'Şu dünyada benim de bir dikili ağacım olsun' demeli ve boş olan yerlere fidan dikmelidir. Bunun yanında ihtiyaç için kesip kullandığı her ağacın yerine mutlaka bir yenisini dikilmelidir.

Çocuklarımızla diktiğiniz her fidan, onların geleceğine yardımcı olması için bir ışık olmalıdır. Allah'tan niyaz ediyorum. Bu projede bizlere desteğini esirgemeyen Gebze Gazetesi'nden İsmail Kahraman beye, Gebze Belediyesi Park Müdürlüğü'ne, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı'na ve Gebze Milli Eğitim Müdürlüğü'ne çok teşekkür ediyoruz.

(Kocaeli Gebze Kargalı Köyü İlköğretim Okulu Anaokulu Öğretmeni)

GİRESUN'DA 1250 MEYVE FİDANI DİKİLMESİNE KATKI VERİP BELGESEL ÇEKMİŞTİK

Mart 2023 tarihinde Giresun müftülüğü ile işbirliği yaparak, 2023 Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. yılı anısına, 6 Şubat kahraman Maraş merkezli depremde vefat edenler ile şehitlerimiz ve tüm geçmiş atalarımızın ruhları için cami bahçelerine meyve fidanları dikimi kampanyamız kamuoyuna büyük ilgi görmüştü.

https://www.haberturk.com/giresun-haberleri/30554864-espiyede-depremlerde-hayatini-kaybedenlerin-anisina-fidanlar-dikildi

FİDAN DİKİMİ BELGESELİMİZ

TGRT belgesel TV başta olmak üzere birçok TV kanalında yayınlanan Devri Alem belgesel programı 
www.devrialem.tv olarak, Giresun'daki fidan dikme kampanyası ile ilgili çektiğimiz belgeseli sizlerle paylaşıyoruz.

https://youtu.be/u6-peJraKCI

Espiye'de deprem şehitleri anısına dua edildi, fidan dikildi

Espiye ilçe müftülüğü ve gazeteci-yazar İsmail Kahraman'ın işbirliği ile düzenlenen etkinlikte, depremde hayatını kaybedenler anısına meyve fidanları dikildi. Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden "Deprem şehitleri" anısına Espiye'de Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi ve fidan dikimi yapıldı.

Espiye ilçesi Gülburnu Köyü Kıran Mahallesi Cami'sinde depremde hayatını kaybedenler için din görevlileri tarafından Kur'an-ı Kerim okundu ve ilçe Müftüsü Osman Gülbe tarafından dua edildi.

Yaşamını yitiren vatandaşlar için dua edildikten sonra, deprem felaketinde hayatını kaybedenlerin anısına Cami bahçesine kiraz, elma, armut, dut, ıhlamur ve erikten oluşan fidanlar dikildi.

Programda konuşan Kaymakam Taner Tengir, "6 Şubat'ta yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle fidanlarımızı dikiyoruz. Deprem şehitlerimiz anısına böyle bir organizasyon düzenledik. Rabbim bir daha ülkemize böyle acılar yaşatmaz inşallah. Ama deprem ülkesi olduğumuzu unutmamalıyız. Depremler olacak. Ama bize düşen hasarları ve can kayıplarını en aza indirgeyecek önlemler almak" dedi.

Depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar dileyen Espiye Belediye Başkanı Mustafa Karadere, depremzedeler için dikilen fidanların umut olacağını söyledi.

Espiye ilçe Müftüsü Osman Gülbe ise, fidan dikme etkinliğini Gazeteci-Yazar İsmail Kahraman'ın katkılarıyla düzenlediklerini belirterek, etkinliğe katılanlara teşekkür etti.

Etkinliğe, Espiye Kaymakamı Taner Tengir, Belediye Başkanı Mustafa Karadere, Giresun Orman Bölge eski Müdürü Ahmet Güneş, İGM Üyesi Mehmet Abdioğlu, ilçe Milli Eğitim Müdürü Turgut Öztük, Şube Müdürleri Adnan Yazıcı ve Ramis Baştuğ, ilçe Müftüsü Osman Gülbe, Emniyet Müdürü Barış Tosun, Jandarma Komutanı Üsteğmen Barış Doğan, Gazeteci-Yazar İsmail Kahraman, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı. (KAYNAK: GİRESUN ESPİYE GAZETECİ FİKRETBIYIK)


banner982
Anahtar Kelimeler
DepremIsmail Kahraman
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Büyükşehir ihalesine rekor katılım
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2024 Yılı Kocaeli Geneli Özel Eğitim Sınıfları Tadilatı için ihale...

Haberi Oku