GÜNDEM:
Valimiz Seddar Yavuzdan Turizm Haftası Mesajı

14 Nisan 2023 Cuma 16:42

 

Gelişen ve değişen dünyada ülkeler arasındaki sınırların kalkması, ulaşım imkanlarının gelişmesi ve toplumların refah seviyesinin yükselmesi neticesinde turizm hareketleri büyük bir ivme kazanmış, insanların yeni yerler görme, farklı kültürleri keşfetme ve yeni insanlarla tanışma isteği turizm sektörüne hızlı bir ilerleyiş sağlamıştır.

 

Kökleri tarihin derinliklerine uzanan, nice medeniyetlerin gelip geçtiği Kocaeli’miz de Karadeniz ve Marmara Denizi’ne olan kıyıları, kültürel, tarihi, turistik değerleri, doğal güzellikleri, plajları, yaylaları, trekking alanlarıyla nitelikli turizm çeşitliliğine imkan sunmaktadır. Kocaeli sınırları içerisinde Kocaeli-Sakarya Kıyı Bandı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ve Kocaeli Kartepe Kültür ve Turizm Koruma ve Geliştirme Bölgesi olmak üzere iki kültür ve turizm bölgesi bulunmaktadır. Üç bin yıllık tarihe sahip olan Kocaeli, Helenistik dönem, Bitinya Dönemi, Roma ve Bizans ile Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait pek çok tarihi esere ve kültürel değerleri bulunan yapıya da ev sahipliği yapmaktadır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle; uluslararası turizm alanında ilimizin tanıtımında katkı sağlayan tüm kesimlere teşekkür ediyor, sektör çalışanlarımızın Turizm Haftasını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

 

                                                                                              Seddar YAVUZ

                                                                                              Kocaeli Valisi                                                                              

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Büyükşehir ihalesine rekor katılım
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2024 Yılı Kocaeli Geneli Özel Eğitim Sınıfları Tadilatı için ihale...

Haberi Oku