Kadim uygarlığın kadim edebiyatı geçmişten günümüze hep intihalle mücadele etmiştir. Kelamı ödünç alanları anladık ta kalemi çalmak ta neyin nesi. İnsanlar yazar çizer okur etkilenir lakin bu etkilenme daima ileriye doğru atılan adımlarda hep en güzelini yakalamak için kendini geliştirmek ekseninde üretmeye yardımcı olmalı değil mi ya! Her alanda olduğu gibi yazım alanında da haramiler çetesi almış başını gidiyor oysa bilmiyorlar ki okuyucu yazarını aslından tanır. Kendini yazar kategorisine sokup ta kimi başlık kimi içerik kimi ise birebir cümleler aşırırken sadece mevcudiyetini kandırıyordur aslında. Bir yazarın dili kelimelerinden de öte o kelimelerin birlikteliğindeki efsunda gizlidir. Hakiki okur bunu er ya da geç fark eder. Harami müsveddeleriyse aşırdıkları cümlelerin gölgesinde yazıyorum üretiyorum sihrine kapılarak sadece kendini uyutur kimseyi değil.

      Şimdi nereden geldik derseniz bu konuya son zamanlarda artan iletişim trafiğine paralel olarak kolaycılık, kendine mal etme olayları arttı da biz de birkaç cümleyle dilimiz döndüğünce bu konuya değinelim dedik vesselam.

      Hayat akıp giderken samimiyet, doğruluk ve dürüstlük gibi ahlaki değerler nasıl bozulmaya başladıysa edebiyat aleminde de kalemin gücünü keşfeden uyanıklar dünyası artmaya başladı fakat bu artış gerçeklerden yana değil de hilelerden yana tercihini kullananların işine yarar oldu.

      Yaşadığımız çevre, yetiştiğimiz aile ortamı, aldığımız eğitim her ne olursa olsun insanlık normları değişmez elbet. Mesleğimizi icra ederken de özel hayatımızı idame ettirirken de kutsal olan yegane hakikat; doğruluktur.

      Ahlakımız düzgünse yaşantımız da düzgün yaşantımız düzgünse ürettiklerimiz de düzgün olur. Yalan ve hile karışan hayatlar en kısa zamanda yıkılmaya mahkumdur tıpkı başkalarının senelerce emek verip ortaya koyduğu eserlerini kendisininmiş gibi sahiplenen haramilerin uğrayacağı kötü son gibi.

      Yazmak istiyorsak önce yüreğimizi insani değerlere sonuna kadar açacağız peşi sıra kalemimizi farkındalığımız ekseninde yüceltip gerçeklerden yana üretmeye koyulacağız.

      Ne kadar çok okursak o kadar çok ilerleriz ve bir süre sonra kendi kelimelerimizin üstadı oluruz.

      Tabi ki etkilendiğimiz beğenip keyif aldığımız cümlelerle karşılaşacağız lakin onları sadece birer alıntı olarak kullanmak bizi yazın dünyasında hem kalıcı hem de güvenilir kılacaktır.

      Merdivenin basamakları başlangıçta gözümüze olduğundan çok görünse de çıktıkça başarıya ulaştıkça alacağımız tat tahminimizden kat be kat fazla olacaktır.

Bizim derdimiz dertlerle sevinçlerle hemhal olmak iken farkındalıkla cümlelerimizi büyütmek, yazın dünyasından yarın dünyasına varlığımızdan kalıcılık sunmak.

     Hülasa istikbal de istiklal de önce insanlık terazisinden doldurur yükünü , dürüstlük kaidesinden besler asumana selam durmuş nazlı ümidi !..

Sibel Çakcak  

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981