banner1001
  Birçok farklı diyet metotları denediniz ve hala bir kilo bile veremediniz mi? Sanırım en çok kullanılan cümlelerden biri budur. Bir de su içsem yarıyor, mutfağın önünden geçsem bir kilo alıyorum da var. Aslında bu dediğiniz doğru olabilir  ve bunun basit ama farkedilmesi zor bir nedeni olabilir desem!

Besin İntoleransı diğer bir adıyla gizli yemek alerjisi... Bunu normal otoimmün alerjilerle karıştırmamak gerekir. Dünyanın yaklaşık yüzde atmış gibi ciddi bir bölümünde görülmekte fakat yaygın bir şekilde bilinmemektedir. Çünkü besin İntoleransı diğer alerjile gibi etkisini hemen göstermez. Yavaş yavaş vücudu özellikle sindirim sistemini etkisi altına alır. Siz bu besini tükettikçe şikayetleriniz artarak devam edecektir. En sık karşılaşılan çeşidi süt ve süt ürünlerine olan intoleranstır.

Besin intoleransı sindirim sisteminde iltihaplanmaya neden olur ve mideye zarar verir. Bu şekilde büyük bir iltihaplanma olur. Senede 15-20 kg'a kadar kilo artışı olabilir ve basit görülen besin intoleransı obeziteye neden olup bununla birlikte birçok rahatsızlığa davetiye çıkarabilir. Bu nedenle besin intoleransı hafife alınmayacak bir sağlık problemidir.

Besin İntoleransının birçok nedeni olabilir. Bunlardan bazıları;

·         Genetik yatkınlık

·         Antijenin yapısı ve dozu

·         Tüketim sıklığı (kronik olma durumu)

·         Antijenle ilk temas

·         Bağışıklık durumu

·         İnce bağırsağın geçirgenliğindeki bozukluklar

·         Anne sütünün alınmaması veya kısa süre alınması

·         Çevre

·         Stres

·         İlaçlar

Besin İntoleransının tanısı ise artık imkansız değil. Tek bir test ile intoleransınızın olup olmadığını varsa hangi besinlere karşı olduğunu öğrenebilisiniz. Pinner Test(Besin İntoleransı Testi)  için  merkezimizi ziyaret edebilir yada arama yapabilirsiniz. Bu test sonucuna uygun beslenme planı yardımıyla rahatlıkla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz. Herkese sağlıklı bir ömür dilerim.

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Yasemin gunes 4 yıl önce

Merve hanim cevap bekliyom sizden nerede muayehaneniz gebzede internette bulamadim adresi ucret burdan sorulmaz ama ne kadar

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934