'Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim' demişler ben de diyorum ki ; "bana muhitini göster sana farkındalığını göstereyim. "

Edebiyat dünyamıza taptaze , capcanlı , tertemiz bir dergi daha merhaba dedi bu günlerde adı ; ‘’ Muhit ‘’ , hoş geldin sefalar getirdin yazın iklimimize , hepimize hayırlı uğurlu olsun sevgili kalem dostları . Sayın İbrahim Tenekeci yönetiminde birbirinden değerli kalemlerin yer aldığı , ufkumuzu aydınlatacağını  ve farkındalığımızı arttıracağını ümit ettiğimiz dergimiz ‘’Muhit’’ Ocak sayısıyla aramıza katıldı .

İnsanoğlu doğar büyür yaşar ve ölür bu döngü değişmez yegane hakikattir . Yaşadığımız anların içinde bizi sarsıp kendimize getirecek hem düşünmeye hem de güzele , iyiye , doğruya yönlendirecek , keyifler eşliğinde , ben olmayı bırakıp biz olmaya teşvik edecek değerler vardır . İşte bu değerlerden biri de edeple hemhal olmasını bilen edebi dergilerdir . Kılıfından çıkan cüssesi hafif kıymeti ağır tünelin ucundaki aydınlık gibidir onlar .

Zaman zaman imkansızlıklardan zaman zaman da yasaklardan dolayı kapatılsalar da her devrin siluetinde iz bırakır dergiler .

Ümit ediyoruz ki yeni girdiğimiz bu yılda yepyeni gövdesiyle bize taze nefesler verecek ‘’Muhit’’ .

Söz uçar yazı kalır , baharlar da geçer yazlar kışlar da , düşünceler duygular kalemle buluştuğu an işte o an ölümsüzlük kefenini sırtına giyer cümleler . Dileğimiz kalemlerin hiç susmaması dileğimiz dergilerin kitapların uzun soluklu edebiyat neferi olması .

‘’Muhit’’ dergisinde kalemleriyle yer alan isimleri burada tek tek saymayacağım hepsini yakından tanıyoruz biz , değerler yumağında bir trenin vagonları onlar . Amaç fikirlere saygı , amaç medeniyet ışığında bütüne doğru lokomotif gücüyle edeple edebice yol almak . Çıkılan güzergâh insanlık adına , yankılanan ses birliktelik adına .

Kimi şiir kimi düz yazı egolardan sıyrılarak hakikati hedef alan , insanın gönül diliyle insanı yazan , muhitin önemini bize yeniden hatırlatan sevgili ‘’ Muhit’’ edebiyat soframıza hoş geldin iyi ki geldin .

Sibel Çakcak

 

 

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981