banner1001
İLÇE HABERLERİ:
Darıca'da Eskişehirliler Sahne Aldı

13 Temmuz 2018 Cuma 15:48

Veli Can ve Furkan konserleriyle başlayan programa Eskişehir Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı’nın yanı sıra Eskişehir dernek başkanları ve bölge protokolünü de yoğun ilgi gösterirken, Darıca Eskişehirliler Derneği Başkanı Ceylan Kaya yaptığı selamlama konuşmasında geceye katkı sunanlara ve kendilerini yalnız bırakmayan izleyicilere teşekkür ederek, Eskişehir ilinin güzellikleri tanıtmak için çalıştıklarını söyledi.

 

Eskişehir Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı ise yaptığı kısa selamlama konuşmasında, Eskişehir’li hemşerileri ile birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Eskişehir’den hepinize selamlar getirdim. Hemşerilerimizi burada bir araya getiren Belediye Başkanımıza ve dernek yönetimimize bu güzel etkinlikten ve dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

 

 ANADOLU’NUN BATIYA AÇILAN KAPISI ESKİŞEHİR

 

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise bu yıl 10. Düzenlenen Şehirler ve Kültürler Kaynaşması programlarına katılan bütün konukları selamlayarak başladığı konuşmasında, “Bu akşam güzel ilimiz Eskişehir’deyiz. Anadolu’nun batıya açılan kapısı, eski ve yeninin harmonisi olan, Batı’ya açılan kapısı olan Eskişehirliler hoş geldiniz selamlar getirdiniz. Bir gönül birlikteliğinde, Darıca sahilinde bu akşam Eskişehirli hemşerilerimizle birlikteyiz. Türkiye’nin parlayan yıldızı Anadolu’nun batıya açılan kapısı Eskişehir, Yunus’a yurt olan sevgi şehrinin güzel insanları, Nasrettin Hocanın mirası, mizahın beşiği, Battal Gaziyi ağırlayan destansı Eskişehirdeyiz bu akşam. Meşhur çiğ böreği, sütlü orman çorbasıyla, haşhaşlı dolaması, met helvasıyla, sarı burması, tabi bunların sonunda kalabak suyuyla, kendine özgü damak tadıyla Eskişehir’deyiz bu akşam.” diyerek herkese iyi eğlenceler diledi.

 

Dernek yönetimi tarafından, protokol üyelerine ve geceye katkı sunanlara plaket takdim edilirken, Başkan Karabacak’ta Eskişehir Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı’ya programlarına katılımlarından dolayı teşekkür ederek bir plaket takdim etti.

 

Programda İstiklal Marşı’nı büyük bir coşkuyla okuyan Beyza Gökbel isimli minik kız ayakta alkışlanırken, Eskişehir yöresi halk oyunları gösterisi büyük beğeniyle izlendi. Yetenek Sizsiniz Finalistlerinden dans gösterisi ve Şaban Gürsoy konseri ile program sona erdi.

 

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

İş adamı fabrikadaki patlamada hayatını...
Gebze ilçesinde 2 kişinin öldüğü, 6 kişinin yaralandığı beton üretim fabrikasında meydana gelen sanayi...

Haberi Oku