İLÇE HABERLERİ:
Hayat kurtarır!

01 Aralık 2016 Perşembe 09:42

 Bugün başlayan Zorunlu Kış lastiği uygulaması için Altınlas Otomotiv sahibi Gökhan Altıntaş vatandaşlara uyarılarda bulundu. Kış lastiği alırken nelere dikkat edilmeli, kış lastiği neden önemli tüm bu soruların cevabını Gökhan Altıntaş verdi.

 

Şehirlerarası yük ve yolcu taşımacılığı yapan, Ticari araçlar için zorunlu kış lastiği uygulaması bugün başlıyor. Hava sıcaklığının 7 derecenin altına düştüğü illerde zorunlu olan Kış lastiği, 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında uygulanıyor. Bugün başlayacak uygulama için Gebze’nin tanınmış firmalarından Altınlas Otomotiv sahibi Gökhan Altıntaş vatandaşlara uyarılarda bulundu. Zorunlu kış lastiği uygulamasıyla ilgili bilgi veren Gökhan Altıntaş, “

Kış lastiği yaklaşık 5 yıldan beri uygulanıyor. İnsanlarımızda bu konuda bilinçlendi. Kış lastiği sadece karlı havada değil, sıcaklığın 7 derecenin altına düştüğü zaman uygulanması gereken hayati bir faktör. Vatandaşlarımızın 1 Aralık’tan önce kış lastiklerini almasını isterdik, çünkü son güne bırakma alışkanlığı yoğunluğa neden oluyor. Kış lastiği sadece karlı havalarda değil, yağmurlu havalarda da fren mesafesini bir hayli uzatıyor.”dedi.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Kış lastiği alırken dikkat edilmesi gereken huşular konusunda vatandaşlara tüyo veren Altıntaş, en önemli unsurun tanıdık ve sektöründe öncü olmuş firmaların tercih edilmesi olduğunu söyledi. Altıntaş bu konuda, “Dikkat edilmesi gereken her ne kadar bilinçli tüketici olsalar da yine de sektörde bilinen markalardan alışveriş yapmaları gerekir. Lastik de herhangi bir problemle karşılaştıkları zaman daha kompetanından bilgiler almaları ve bilinen bayilerden almaları gerekir.”şeklinde konuştu. Kış lastiği fiyatlarıyla ilgili de bilgi veren Altıntaş,  “Fiyat aralığı binek lastiklerde tek lastik 140 TL’den başlayıp aracına göre değişip bin liraya kadar değişiyor. Komple 4 lastiğin yenilenmesi 600 Liradan 6 bin liraya kadar fiyatlar değişiyor.”dedi.

CEZASI 602 TL

Bugün uygulamaya başlanan Kış lastiği ticari araçlar için zorunlu. 1 Nisan’a kadar uygulanacak yönetmelikte Trafik ekipleri de sık sık denetim yapacaklar. Yönetmeliğe uymayan araçlara ise 602 TL idari para cezası kesilecek. Ömür KAVRAN

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Gençlik Merkezi’ne yoğun ilgi
Çayırova Belediyesi’nin geçtiğimiz aylarda açılışını gerçekleştirdiği Gençlik Merkezi’ne, ilçedeki...

Haberi Oku