Mübarek bir Cuma gününü daha geride bıraktık. Öncelikle geride kalan Cumanızı en içten dualarımla tebrik ederim. Bundan sonra Cuma günleri 44 yıllık gazeteci ve belgeselci olarak yaşadıklarımı, paylaşacağım. İslam medeniyeti Tarihi araştırmaları ve belgesel çekimi yaptığım İslam ülkeleri ile ilgili tespitlerimi yaşadıklarımı bu gün sizlerle paylaşmak istiyorum.

Barış, huzur, ilim, bilgi dini olmasına rağmen İslam ülkelerinde büyük huzursuzluk var. İç savaşlar yaşanıyor, oluk oluk Müslüman kanı akıyor. Amerika, Rusya, Avrupa ve Çin gibi hakim ülkeler pis çıkarları için Müslümanları bir birine düşürüyor. Filistin ve Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz asimile ediliyor. Yıllardan beri Afganistan’da Barış yok. Ortadoğu, Afrika, Balkanlar ve Kafkaslar’da huzur ve barış yok. Müslümanlar İslam adına bir birini öldürüyor.

İlk emri oku diyen bir dinin mensubu Müslümanlar okumuyor. İki günü eşit olan aldanmıştır diyen peygamberimizin sözü dinlenmiyor. Gösteriş ve israf görülmemiş boyutta yardımlaşma yok. Kültür ve sanat gibi evrensel değerler unutuldu.

MÜSLÜMANLAR KURAN’A SARILMALI

Herkes İslam ve Din hakkında fetva veriyor. Bilende bilmeyende konuşuyor. İslamiyeti çıkar İçin kullanıyor, Dini değerler Dünya işlerine feda ediliyor. Acı ama gerçek gezip gördüğüm onlarca İslam ülkesi ve Müslümanların hali perişanlık içinde.

Müslümanlar düştüğü yerden kalkmak İçin yeniden Kuran’ın ipine sarılıp, okumalı. Kuran’ın emri olan İlme, Bilgiye önem Vermeli. Gösteriş ve İsrafı terk etmeli. Hem dünya, hem ahiret için çalışmalı. Akla, fikre önem vermeli. Fitne yalan ve bozgunculuktan uzak durmalı hem ruh ve hem de Beden temizliğine önem verip, Örnek insan olmalı.

Keşke Müslümanlar olarak İslam Medeniyeti tarihini tam olarak anlayabilsek tarihten ders ve ibret alabilsek. Bu mübarek Cuma günleri İslamiyeti tam olarak anlayıp anlatmamıza vesile olur. El açıp dua edelim Allah  biz müslümanlara. Akıl fikir verip ilim irfan sahibi yapsın. İslam ülkelerine barış ve huzur hakim olsun.

İslam medeniyeti coğrafyası ile ilgili hazırladığımız Devri Alem belgesellerimizi www.devrialem.tv de sizlerle paylaşıyor Bu mübarek Cuma gününde hep birlikte geçmişlerimizin ruhuna Fatiha okuyalım.

GEBZELİ YÖRÜKLER PROGRAM DÜZENLİYOR

Gebze, Pazar günü önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. Bizim de yıllarca korunup yaşatılması için mücadele verdiğimiz Gebze Sığırlık Merasında yaşayan Yörükler için program hazırlandı. Birbirinden önemli isimlerin davete dildiği programda açılışı Abdullah Köktürk yapacak. Yörüklerle ilgili hazırladığımız Belgeselimizin 7 dakikalık bölümünün gösterileceği programda Oğuz Boyları Federasyonu Başkanı Mehmet Özer, Yörük Türkmen Birliği Genel Başkanı İrfan Tatlıoğlu, konuşma yapacak. Kuşak töreni, Karakucak Güreşi ve Okçuluğunun tanıtımının yapılacağı programda halka oyunları ve Türküler, sipsi gibi Yörük geleneğini yansıtan değerlerin yanı sıra İsmail Uzunoğlu sazı ve sözüyle, Ramazan Kıvrak da oyunlarıyla programa anlam katacak. Gebze kapalı Spor salonunda 13.00-18.00 saatleri arasında yapılacak programa çok sayıda kurum ve kuruluş da destek veriyor. Sığırlık merasında 700 yıldan beri fazla varlıklarını devam ettiren, fatih Sultan Mehmet’in yadigârı olan Yörük Türkleri uzun bir süre yerlerinden edilme korkusu yaşamıştı. Ancak Devri Alem Belgesel ekibi olarak başlattığımız mücadele, dönemin Bakanlarından AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Valilerimiz Ercan Topaca ve Hasan Basri Güzeloğlu ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun destekleriyle başarıyla sonuçlanmış ve Yörükler Vali sayın Hüseyin Aksoy tarafından geçtiğimiz aylarda tapularına kavuştular.

 Gebze Yörük Türkleri Derneği başkanı Cemil Karateke de, Devri Alem Belgesel Yayıncılığın aracılığıyla tüm Gebzelileri bu özel güne davet etti. Cemil bey bizlerin aracılığıyla Türkmen geleneği olan Yörükler için hazırlanan programda Gebzelileri de görmek istiyor. Biz de Devri Alem ekibi olarak bu anlamlı programda yer alacak ve Yörük kardeşlerimize sahip çıkacağız.

ültür ve medeniyet, devlet ve milletlerin temelidir. Kültürü olmayan hiçbir devlet ve milletin ebedi olması mümkün değildir. Yörükler Anadolu’nun asli unsurlarıdır. 700 yıldan beri Gebze’nin sahipleridir. Bugün yaz-kış Sığırlık merasında hayat sürdüren Yörükler var. Geçmişte buralar askeri atış bölgesiydi. Askeri atışlarda ki kazalarda dört Yörük top mermileri sonucu öldüler. Onlar Sığırlık merası ve son obalarını terk etmek istemiyorlar. Son oba yok olmasın, son Yörükler Sığırlık Merası’nı terk etmesin, kültür ve medeniyetimiz yok olup gitmesin.  

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981