banner1001
Son dönemlerde artan konut kredisi faizleri piyasayı ciddi anlamda etkiledi. Hızla artan faizler kredi ile gayrimenkul almak isteyen vatandaşlarımızın cesaretini bir miktar kırdı. Peki piyasalar bu şekilde devam eder mi?

Bence en önemli sorulardan bir tanesi bu. Piyasanın bu şekilde gitmesi devlet ile banka ilişkisini zedeleyeceğinden sonsuza kadar böyle gitmeyeceğini düşünüyorum. Zira bankalar eğer kredi veremezlerse iflasın eşiğine gelebilir ve ellerindeki gayrimenkulleri de satmakta zorlanırlar.

Devletin başlattığı 0.98 faiz oranıyla bankasız kredi seferberliği pek çok vatandaşın dikkatini çekti. Ancak bu kampanya 31 Ekim tarihine kadar devam edecek. Peki sonra ne olacak? Sonrası açık hesap gibi görünüyor. Kampanyanın bitişiyle birlikte faiz oranları da aşağı yönde bir ivme kazanacak kanısındayım. Çünkü ne banka ne de devlet böyle bir yükün altına uzun soluklu bir şekilde giremez. Ayrıca doların hızlı artışıyla yukarı yönde bir ivme kazanan faizler doların son çeyrekte belli bir noktada çıpalanmasıyla normale dönecektir.

Bu dönemde yatırımcı ve ihtiyaç sahiplerine tavsiyem eğer elinizde nakit paranız varsa faiz oranlarının yüksek olduğu bu dönemi değerlendirin. Çünkü faizler düştüğünde artan gayrimenkul fiyatlarıyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Kısacası nakitin varsa şimdi değerlendir. Nakitin yoksa çok fazla ihtiyaç sahibiysen kredini çek. Çektiğin krediyi yapılandırma şansın var ama artan gayrimenkul fiyatlarını durdurma şansın yok. Her kriz bir yatırım fırsatıdır şimdi yatırım zamanı. Herkese iyi hafta sonları diliyorum…

GEBZE EXPERNET GAYRİMENKUL’ÜN KATKILARIYLA…

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934