KÜLTÜR VE SANAT:
Bir nefes Çanakkale ağlattı!

25 Mart 2015 Çarşamba 16:15

 Gebze Belediyesi, Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılında ‘Bir nefes Çanakkale’ etkinliği düzenledi. Gebze Kent Meydanı’nda Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, kurum müdürleri ve öğrencilerden oluşan kortej eski çarşıda yürüdü. Asker kıyafeti giyinen öğrenciler Gebze’lilere mektup dağıttı.

‘GENÇLERDE ÇANAKKALE RUHUNU GÖRÜYORUZ’

Ardından Gebze Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker; “Bir Nefes Vatan isimli projemizde, Çanakkale’de şehit düşen dedelerimizden gelen mektup ile gençlerimize; Ey gençler, sizin dedeleriniz genç yaşta inançları, özgürlükleri, vatanları, bayrakları için ölüme koştular. Bu vatanın genç evlatları için, sizler için canlarını feda ettiler Peki sizler bu vatana sahip çıkıyor musunuz? Bizler siz gençlerimize inanıyor ve güveniyoruz. Sizlere yakışanı yapacağınızı, ecdadınıza, dedelerinizin emanetine sahip çıkacağınızı biliyoruz. Çanakkale sadece bir savaş değil, aynı zamanda bir insanlık destanıdır. Bizler Çanakkale ruhunu yaşatacağız. Hamd olsun sizler de bu ruhu, bu isteği, bu azmi görüyoruz. Bedeniniz, ruhunuz, kalbiniz de bir vatandır. O vatanı koruyun. Hiçbir bağımlılığın, hiçbir kötü alışkanlığın esiri olmayın. Kalp ve beden ülkesini koruduğunuzda inanıyoruz ki bu ülkeyi, bu vatanı da koruyacak yücelteceksiniz” ifadelerini kullandı.

KISA FİLM AĞLATTI

Köşker’in konuşmasının ardından Gebze Belediyesi tarafından hazırlanan, ‘Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı ve uyuşturucu bağımlılığı’ temalı kısa film tanıtıldı. Salondan büyük alkış alan filmin ardından sahne alan sanatçılar Çanakkale türkülerini seslendirirken, bazı izleyiciler salonda gözyaşlarına boğuldu.


banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

TÜRKSOY’UN DESTEĞİ İLE “FARABİ FİLM...
El-Farabi Kazak Ulusal Üniversitesi’nin 90. yıl dönümü çerçevesinde 29-30 Nisan 2024 tarihleri arasında...

Haberi Oku