KÜLTÜR VE SANAT:
Büyükşehir'den Çanakkale Belgeseli

25 Mart 2015 Çarşamba 09:47

Kocaeli bölgesinden, Çanakkale Savaşı’nda şehit olan 633 şehidin isimlerini ölümsüzleştirmek için girişimde bulunan Büyükşehir Belediyesi Gebze’nin Beylikbağı Dağı’nda her şehit için 633 fidan dikecek. Yarın Saat: 13:00’de gerçekleştirilecek törenin ardından Gebze bölgesinde ki okullarda eğitim gören 633 öğrenci her şehit için bir fidanı toprakla buluşturacak.
ŞEHİTLER MAHŞERİ ÇANAKKALE BELGESELİNE BÜYÜK İLGİ
18 yıldır başta Çanakkale ve Sarıkamış şehitleri olmak üzere Kurtuluş Savaşı ve diğer cephelerde ki şehitlikleri araştıran Devr-i Alem program yapımcısı ve Araştırmacı-Gazeteci İsmail Kahraman tarafından hazırlanıp sunulan Şehitler Mahşeri Çanakkale Belgesi, Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi ve Kocaeli’nin ilçelerinde ki kültür merkezlerinde gösterime sunuldu. Büyük bir ilgiyle takip edilen belgesel önümüzdeki günlerde bir çok ulusal ve yerel kanalda da yayınlanacak.
KARAOSMANOĞLU’NDAN AÇIKLAMA
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu; “ Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılında birçok program tertip ettik. Biz belediye olarak şehitlerimize ayrı bir önem veriyoruz. Her ilçeye bir şehitlik parkı kuracağız ve Kocaeli’den Çanakkale cephelerine girecek şehit olan atalarımızın her biri için fidan dikeceğiz. İsimlerini yaşatacak ve gelecek nesillere aktaracağız’ dedi. 

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

TÜRKSOY’UN DESTEĞİ İLE “FARABİ FİLM...
El-Farabi Kazak Ulusal Üniversitesi’nin 90. yıl dönümü çerçevesinde 29-30 Nisan 2024 tarihleri arasında...

Haberi Oku