KÜLTÜR VE SANAT:
Doğru Türkistan belgeseli alkış aldı

12 Ekim 2015 Pazartesi 13:00

 Safranbolu Belediyesi tarafından bu yıl 16.’sı düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında düzenlenen belgesel film yarışması ödülleri dereceye girenlere sade bir törenle verildi. Festivalde İsmail Kahraman’ın Doğru Türkistan belgeseli de gösterildi. 
KAHRAMAN FİLM FESTİVALİNDE 
Safranbolu Belediyesi tarafından bu yıl 16.’sı düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kapsamında düzenlenen belgesel film yarışması ödülleri dereceye girenlere sade bir törenle verildi. Festivalde İsmail Kahraman’ın Doğru Türkistan belgeseli de gösterildi. Doğru Türkistan belgeseli izleyenlerden ilgi görürken festivale katılanlar gazetemiz kurucusu İsmail Kahraman’a ilgi göstererek sohbet ettiler. 
FESTİVAL ERKEN SONA ERDİ 
Festival Komitesi Başkanı ve Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, belgesel film yarışmasında düzenlenen plaket töreninde yaptığı konuşmada Ankara’da meydana gelen terör saldırısına vurgu yaparak, acının büyük olduğunu ve festivaldeki bir çok etkinliğin iptal edildiğini söyledi. Türkiye’nin acısını paylaştıklarını dile getiren Aksoy “Bizim için buruk bir festival oldu. Her şeye rağmen festivalimizi tamamladığımız için mutluyuz. Tüm katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi. 
KAYNAK AYIRMAK ZOR 
Türkiye’de bu tür işler hep başlar ve sonu getirilemez diyen Başkan Aksoy, “Ben bu festival başladığından buyana üçüncü belediye başkanıyım. Üç belediye başkanı döneminde devam ettirilmesi önemli bir vurgu. Türkiye’de bu tür işlere kaynak ayırmak zor. Kamuoyu sizi çok farklı yönlere ve isteklere çekiyor. Bunu yapmakta sanatı teşvik etmek ve desteklemek ile sanatla iç içe bir hale getirmek biraz cesaret işi. Biz bunu başardığımızı düşünüyoruz dedi
BELGESEL AĞIR KONU 
Başkan Aksoy “Belgesel konusu çok ağır bir konu. Popülerliği çok fazla olmayan ve hemen kabul edilen ve arzu edilen bir şey değildir. Belgeseli destek ve belgesel hususunda bir festival yapmak ve ağır konuları burada irdeleyerek ele almak önemli bir husus. Kültürel korumacılık ve korumacılığın devamını sağlamak için bir gayret içine girmek ilk zamanlarda insanların çok kabul edeceği bir husus değil. Kültürden bahsediyoruz ve kültür dediğimiz şey hemen karşılığı olan bir öğe değil.” şeklinde konuştu.



banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

TÜRKSOY’UN DESTEĞİ İLE “FARABİ FİLM...
El-Farabi Kazak Ulusal Üniversitesi’nin 90. yıl dönümü çerçevesinde 29-30 Nisan 2024 tarihleri arasında...

Haberi Oku