banner1001
KÜLTÜR VE SANAT:

27 Eylül 2018 Perşembe 21:35

Soğukpınara vefa toplantısı büyük İlgi gördü 
Soğukpınar Belediyesi’nin 20. Kuruluş yıldönümü dolayısı ile Soğukpınar Belediyesi ve Avrasya Gazete Radyo Televizyon Yayıncıları Derneği (AGRT) işbirliğiyle hazırlanan Soğukpınar belgeselinin gala gösterimi Espiye İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Program, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve ardından Espiye Anadolu İHL öğrencisi Cumali Gülyol’un okuduğu Kur’an tilavetiyle başladı.  




GİRESUN VALİSİ SARIFAKIOĞULLARI SOĞUKPINAR BELGESELİ GALASINDA
Gecede, belgeseli hazırlayan Soğukpınarlı Şengül Geçal, AGRT Genel Başkanı Araştırmacı Gazeteci İsmail Kahraman, Soğukpınar Belediye Başkanı Özcan Özdemir, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları birer konuşma yaparak belgeselin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ettiler.
 Törende konuşan Vali Sarıfakıoğulları, Soğukpınar Belediyesi Belgeseli’ni hazırlayan AGRT Genel Başkanı Araştırmacı Gazeteci İsmail Kahraman’a ilimizle, ülkemizle, Türk Cumhuriyetleriyle alakalı konularda hazırlayıp sunduğu belgesellerden dolayı teşekkür ederek “Değerlerimizi hiçbir zaman unutmamalıyız. Bizi biz yapan değerleri unutmamak durumundayız. Unutursak o zaman biz olmayız. Biz her zaman ifade ediyoruz sevgili gençler, sizlerden başarı bekliyoruz. Aileleriniz sizlerden başarı bekliyor. İlçeniz, iliniz, ülkemiz sizlerden başarı bekliyor. Ama öncelikle hepimiz iyi insan olmanızı bekliyoruz. İyi bir vatandaş olmanızı bekliyoruz. Vatan, Millet, Bayrak, Allah sevgisiyle yürümenizi bekliyoruz. Biz bunun maalesef en çarpıcı örneğini 15 Temmuz 2016 akşamı hep beraber yaşadık. Bu Aziz Millet, ezanı ve salası susmasın diye bayrağı gönderden inmesin diye canını ortaya koydu ve sokaklara indi. Elhamdülillah o çapulculara bu memleketi bırakmadık. Ezanımızı susturmak isteyenlere bayrağımızı indirmek isteyenlere fırsat vermedik. İşte onu milli ve manevi değerlerimizle donanmış olan sizler, annelerimiz, babalarımız, kardeşlerimiz inşa etti. O nedenle o ruhu inşa edenlerden, sizlerden Allah binlerce kez razı olsun. Burada birazdan izleyeceğimiz Soğukpınar Belgeseli için İsmail hocamızın emeklerine sağlık. Hazırlanan belgeselin ilimiz, ilçemiz, memleketimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Yine bu çalışmaların artarak, devamını arzu ediyorum“ diye konuştu. 
Soğukpınar Belediyesi’nin kuruluşunun 20. Yılı dolayısı ile yapılan programla ile bilgi veren İsmail Kahraman, vefalı olmanın önemine dikkat çekerek, bu gecenin bir vefa gecesi olduğunu, bizi biz yapan değerlere sahip çıkmamız gerektiğini söyledi.

   Belediye Başkanı Özcan Özdemir’in Konuşması 

Soğukpınar Belediye Başkanı Özcan Özdemir yaptığı konuşmada Belediyenin kurulmasından bu güne  emeği geçen herkese teşekkür ederek başladığı  konulmasına  ilk kez düzenlenen böyle bir etkinlikte eksikler olabilir   
Yapılan hatalar için özür dileriz,  amacımız  beldemizi  tanıtmak. Bu bakımdan  etkinliğe gelenlere  tek tek teşekkür ederim"  diyerek  sözlerine şöyle devam etti:
"Soğukpınar Belediyemizin 20.kuruluş yıldönümü dolayısıyla hazırlamış olduğumuz belgeselin gala gösterimine katıldık. Davetimizi kırmayıp programa katılan başta Sayın Valimiz Harun Sarıfakıoğulları olmak üzere İlçe Kaymakamamız Dede Musa Baştürk, Espiye Belediye Başkanımız Mustafa Karadere , Yavuzkemal Belediye Başkanımız Abdullah Önal, Giresun Emniyet Müdürümüz Fahri Aktaş, Giresun Jandarma Komutanımız Murat Yakın, Kültür Turizm İl Müdürümüz Kemal Gürgenci, İlçe Emniyet Müdürümüz Ali Osman Hal, İlçe Jandarma Komutanımız Yüzbaşı Özkan Ardal, Orman Bölge Müdürümüz Mustafa Özkaya, Akparti İlçe Başkanımız Ali Küçükaydın, MHP ilçe Başkanımız Mustafa Akgün , Belediye Meclis üyelerimiz ve İl Genel Meclisi üyelerimiz ve vatandışlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Başta Araştırmacı Gazeteci aynı zamanda ilkokul arkadaşım olan İsmail Kahraman Beye ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" Diyerek sözlerini  tamamladı.

 Belgesel  yönetmeninin  konuşması 
Belgeselin yönetmeni Soğukpınarlı Şengül Geçal konuşmasında  şunları söyledi: “Memleketime her gelişimde her bir karede eşsiz bir tabloyu, bir sanat eserini seyrettiğimi düşünürüm. Her köşesinde ayrı bir güzellik. Şehirde taş bloklar içinde yaşayanlara Soğukpınar görüntülerini gösterdiğimizde hayranlıkla izliyorlar. Beldemizin kıymetini bilelim.” Belgeseli keyifle hazırladıklarını belirten Geçal, bu belgeselin bir başlangıç olduğunu ve Soğukpınar’dan yetişen gençlerin çok daha güzel çalışmalara imza atacağına inandığını söyledi.


Soğukpınar Belediyesinin öncülüğünde, Avrasya Gazete Radyo Televizyon Yayıncıları Derneğinin proje ortağı olduğu ortak bir çalışmayla; 1485 tarihli 550 yıl öncenin Osmanlı arşiv belgelerindeki bilgilerden yararlanılarak oluşturulan dağları, ormanları, endemik bitki türleri, Soğukpınar özgü fındık ve arının,  anlatıldığı arıcılığın Soğukpınar’ın doğal güzelliklerinin  “Soğukpınar Belediyesi Belgeseli”,  galaya katılanlar tarafından beğeniyle izlendi. 


Soğukpınar Belediyesinin kuruluşunda emeği geçen ve katkıda bulunanlara programa katılan yetkililer tarafından plaket takdim edildi. 

Program Hüseyin Avni Alparslan ve Gönüllü Giresun Alayları belgeseli de izlendi.
Şehitlerin de yad edildiği programda İlim kültür Tarih Araştırmaları Merkezi Kütüphanesi İKTAV  Belgesel Yayıncılık tarafından hazırlanan Kültür Ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan ve Sakarya Meydan Muharebesine katılan Gönüllü Giresun Alayları ile ilgili hazırlanan belgeselin de gala gösterim gerçekleştirildi. Belgeselin yapımcısı ve yönetmeni,AGRT Genel Başkanı İsmail Kahraman, Hüseyin AVNİ Alparslan’ın Soğukpınar Belediyesini komşu köyü tarihi Kurugeriş köyü bölgesinde  yaşadığına dikkat çekerek, Hüseyin AVNİ Alparslan’ın çok önemli bir şahsiyet olduğunu, Giresun’dan gönüllü Alaylarını toparlayarak Kafkas Cephesi ve Sakarya Meydan Muharebesine katıldığını, Sakarya Meydan Muharebesinde de şehit olduğunu açıklayarak, Soğukpınar Belediyesini kuruluşunun 20. Yılı anısına Hüseyin Avni Alparslan’la ilgili hazırlanan belgeselin gala gösteriminin gerçekleştirildiğini  söyledi. Ardından Hüseyin Avni Alparslan belgeselin 10 dakikalık tanıtım sinevizyonu izlendi

SOGUKPINAR BELGESELİ GALASINA BÜYÜK İLGİ

Soğukpınar Belediyesinin 20. kuruluş yılı belgesel gecesine, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Jandarma Komutanı B.Murat Yakın, Kültür Turizm İl Müdürü Kemal Gürgenci, İlçe Kaymakamı Dede Musa Baştürk, Belediye Başkanı Mustafa Karadere, Soğukpınar Belediye Başkanı Özcan Özdemir, Yavuzkemal belde belediye Başkanı Abdullah Önal, İlçe Emniyet Müdürü Ali Osman Hal, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Özkan Ardal, İlçe Müftüsü Yavuz Koçak, daire amirleri, kamu kurum müdürleri, Ak Parti ilçe Başkanı Ali Küçükaydın, MHP Espiye ilçe Başkanı Mustafa Akgün, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri davetliler ile vatandaşlar katıldı.  
Soğukpınar Belediye Başkanı Özcan Özdemir, Soğukpınar Belediyesinin 20. kuruluş yılı belgesel gecesine katılan yetkililere ve davetlilere teşekkür etti.

 Giresun Valilik Sitesinde Yer Alan Haberin Lingi
banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Devri Alem Belgesel Programı Yayın Akışı...
Her gün, günde 3 defa TGRT Belgesel ekranlarında yayınlanan Devri Alem belgesel programı 18-24 Mart 2024...

Haberi Oku