KÜLTÜR VE SANAT:
Jan Dark için 92 kadın oyuncu ter döktü

22 Ağustos 2016 Pazartesi 10:19

Seçmeler iki aşamadan oluşup ilk seçmeler bugün ve yarın  (20-21 Cumartesi-Pazar)  yapılırken, ikinci seçmeler ise hafta içinde  ( 23-24 Ağustos Salı ve Çarşamba)  tarihleri arasında Yahya Kaptan Mahallesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda gerçekleştirilecek.

 92 KİŞİ MÜRACAAT ETTİ
Seçmelere üniversitelerin Devlet Konservatuvarı ya da Güzel Sanatlar Fakültesi tiyatro, opera, modern dans ve müzikal bölümlerinden mezun olan oyuncu adayları katılım gösterirken,  Oyuncu seçimi sadece Jan Dark rolü için olacağı için bayan oyuncu adayları katılım sağlandı. Jan Dark oyunu için 92 kadın oyuncu müracaat ederken, yalnızca bu oyun için bir kişi alınacağı açıklandı.


SEÇİCİ KURUL
Seçici kurulda Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Çevik, Oyunun yönetmeni Muzaffer Aksoy,  koreograf Korhan Başaran, Müzik Nedim Yıldız, Genel sanat yönetmeni yardımcısı Fatih Sevdi, yönetim kurulu üyesi Aydın Sığalı katıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosunun ilk kez bu derece kapsamlı olarak gerçekleştirdiği oyuncu seçmeleri önümüzdeki yıllarda da yeni oyunculara fırsat tanımak için önemli bir adım olacak. 
 

JAN DARK İÇİN BAŞROL OYUNCU ARANIYOR
Seçmelerde ses, beden kullanımı ve oyunculuk becerisi göz önünde bulundurulacak. Birinci aşamayı geçen oyuncularla iki günlük bir atölye çalışması yapılacak. Nihai karar bu atölye çalışması sonrası açıklanacak. Seçilen oyuncu Kasım ayının sonrası sahnelenecek olan Bernard Shaw’ın Jan Dark oyununun başrol oyuncusu olacak. 

Çelik adaylarla seçmeler öncesi moral ve motivasyon için bir konuşma yaptı. Çelik;  “Türkiye de Jan Dark ilk oyun olacak. Kendi kadromuzun yetenekli olduğunu biliyoruz. Türkiye’nin en iyi Tiyatrosuna sahibiz. Amacımız en az bizim kadar yetenekli arkadaşların önünü açabilmek. Bunu yaparken de yaratıcı kadro doğru ve en iyiyi çıkarmaktır.   Kendinizi ifade etmek için uğraşmayın yeteneğinizi sergileyin sizleri anlamak için biz uğraşalım dedi. Oyunda 3 ve 4 dölüm uyumlarına bakacağız. Turnike sistemi olacak. İlk gelen aday yeteneğini sergileyecek. Müzik kulak ve sesine bakacağız. Herkesin bir rüyası vardır. Bu rüyalarınızın gerçekleşmesini umuyorum eminim her biriniz önemli yeteneklere sahipsiniz ancak en iyiyi seçmek durumundayız ve bunu yaparken de adaletli seçme olacaktır buna inanın" dedi.  
banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

TÜRKSOY’UN DESTEĞİ İLE “FARABİ FİLM...
El-Farabi Kazak Ulusal Üniversitesi’nin 90. yıl dönümü çerçevesinde 29-30 Nisan 2024 tarihleri arasında...

Haberi Oku