banner1001
KÜLTÜR VE SANAT:
Kadına şiddet resimlere yansıdı

14 Mart 2018 Çarşamba 10:10

  Kadına ve çocuğa şiddete karşı farkındalık oluşturmak isteyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları Gebze ve İzmit’te iki ayrı noktada karma sergi açılışı gerçekleştirdi. KO-MEK kursiyerlerinin el emeği göz nuru eserlerinden oluşan sergiler sanatseverler tarafından büyük beğeni topladı. karma resim sergilerinde kadınlar gününe özel kadın ve çocuk figürleri ön plana çıkarıldı.

 

47 KURSİYERİN 107 ESERİ YER ALDI

Sergilerde ayrıca kursiyerler tarafından uygulama yapıldı. Kadına yönelik şiddete karşı uygulamalı olarak resimler yapan kursiyerler ziyaretçiler tarafından tam not aldı. Yağlı boya ve kara kalem çalışmaların yer aldığı sergide toplamda 15 kursiyerin 49 eseri yer aldı. Gebze Centar da yine KO-MEK kursiyerlerinin açmış olduğu sergide ise iğne oyası ve 3 boyutlu rölyef eserlerin yanı sıra takı tasarımı ve el emeği göz nuru şiş örgü ve iğne oyası eserler yer aldı. Açılıştan itibaren yoğun ziyaretçi katılımının olduğu sergilerde, sanatseverler eserler ve KO-MEK hakkında bilgi alarak kurslara yazılmayı ihmal etmedi. Sergilerde ayrıca ziyaretçilere karanfil dağıtılarak kadına şiddete karşı bilgilendirme yapıldı.

 

KOMEK’E ONLİNE KAYIT OLABİLİRSİNİZ

İzmit 41 AVM ve Gebze Center’da yer alan sergiler 12 Mart pazartesi gününe kadar ziyaretçilere açık kalacak. 12 ilçede 42 kurs merkezinde şimdiye kadar 516 bin kursiyere eğitim veren KO-MEK meslek ve sanat alanında 326 farklı branşta eğitimlerine devam ediyor. Sizde KO-MEK ailesinde yerinizi almak için www.komek.org adresinden online olarak kaydınızı yaptırarak kısa sürede istediğiniz branşta eğitim almaya başlayabilirsiniz.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Devri Alem Belgesel Programı Yayın Akışı...
Her gün, günde 3 defa TGRT Belgesel ekranlarında yayınlanan Devri Alem belgesel programı 18-24 Mart 2024...

Haberi Oku