KÜLTÜR VE SANAT:
Sarkuysan Öğrencilerinden Erasmus Projesi

17 Aralık 2018 Pazartesi 07:55

Sarkuysan Anadolu Lisesi’de ikincisi düzenlenen Erasmus + Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar faaliyeti, “Günümüzde göç ve yabancı düşmanlığı – Avrupa demokrasileri için bir sorun” başlıklı AB projesi kapsamında 03 Aralık 2018 Pazartesi günü proje ziyareti için İsveç, İtalya ve Yunanistan’dan 26 kişilik öğretmen ve öğrenci grubu Gebze’ye geldi.

 


GEBZE TEKNİK’TE SUNUM ALDILAR


Ziyaret süresince konuk öğrencilere Sarkuysan öğrencileri ev sahipliği yaptı. Proje çalışmaları için 04 Aralık Salı günü Gebze Teknik Üniversitesi’nde, “Dünyada Göç ve Göçmenliğin Tarihçesi” üzerine bir sunum aldıktan sonra ilçe merkezine gelen heyet Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ve Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’e konuk oldu.

Aynı gün okul içerisinde yapılan atölye çalışmalarının ardından akşam Türk şarkıları eşliğinde, öğrenci velilerinin de katıldığı bir Türk Gecesi organize edildi.

 


SURİYELİ ÖĞRENCİLERİ OKULLARINDA DİNLEDİLER


Gebze’deki Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü İl Genel Meclisi ve Bilge İlkokulları ziyaret edilerek eğitim programına dair bilgi edinildi. O6 Aralık günü gerçekleşen ziyarette Suriyeli göçmenlerin eğitim sistemine nasıl dahil edildiği, bu öğrencilerle ne gibi çalışmalar yapıldığı, devletin ne gibi imkanlar sağladığı konularında bilgilendirme yapıldı.


6 Aralık Perşembe günü İstanbul gezisine katılan heyet 7 Aralık’ta ülkelerine geri dönüş yaptı.


2020 yılının Mayıs ayına kadar devam edecek proje kapsamında Sarkuysanlı öğrenciler ve öğretmenleri 2019 yılının Mayıs ayında Yunanistan’a, Ekim ayında Almanya’ya, 2020’nin Mart ayında İtalya’ya ve Mayıs ayında İsveç’e proje ziyareti için gidecek.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

TÜRKSOY’UN DESTEĞİ İLE “FARABİ FİLM...
El-Farabi Kazak Ulusal Üniversitesi’nin 90. yıl dönümü çerçevesinde 29-30 Nisan 2024 tarihleri arasında...

Haberi Oku