banner1001
Kur’an’da İsrailoğullarını anlatmaya devam ediyoruz. Allah İsrailoğullarına çeşitli nimetler veriyor, fakat onlar her defasında nankörlük edip şımarıyorlar, taşkınlık yapıyorlar.

Gökten Bıldırcın eti ve Kudret Helvası İniyor: Allah’ İsrailoğullarına gökten bıldırcın eti ve kudret helvası indiriyor.(Araf 7/160)Ama Yahudiler Musa’dan, daha değersiz olan soğan,sarımsak,bakla vs istiyorlar. “Hani, “Ey Mûsâ! Biz bir çeşit yemeğe asla katlanamayız. O halde, bizim için Rabbine yalvar da, o bize yerden biten sebze, kabak, sarımsak, mercimek, soğan versin” demiştiniz”(Bakara 2/61). Diğer taraftan Tih çölünde susuzluktan kavrulan İsrailoğulları Musa’dan su istiyorlar da Musa (as) Allah’a dua ediyor ve Allah da Musa’ya asanla kayaya vur diye vahyediyor. Musa as asasını taşa vurunca 12 su gözesi fışkırıyor.İsrail oğullarının 12 kabilesi için birer pınar ihsan ediyor Allah.(Bakara 2/60)

Kur’an’da israiloğullarından bahsedilen hemen her yerde Yüce Allah israiloğulları için bozgunculuk yapmayın,saldırganlık yaparak yer yüzünde fesad çıkarmayın türünden uyarılar yapıyor.(Mesela bkz. Bakara2/60).Ama fesad onların genlerinde yerleşmiştir sanki.Öyle olmasaydı bugün ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın da içinde olduğu kutsal yerleri kan gölüne çevirirler miydi.

Cumartesi Avlanma Yasağını Deliyorlar: Yüce Rabbimiz İsrailoğullarını imtihan etmeye devam eder ve bu safer cumartesi günleri avlanmalarını yasaklar.Ama onların bu yasağı delmeleri de tam da onlara yakışır bir tarzda olmuştur.Zira onlar cumartesi günü gerçekten avlanmazlar ama o gün balıkların önüne set çekerler ertesi gün de bu sette biriken balıkları avlarlardı.Allah cumartesi günü balıklar akın-akın gelirken diğer günlerde gelmezdi.Cumartesi gelen bu balıkları kaçırmazlar ve güya akıllı davranarak set çekerler ve kısılan balıkları sonra avlarlardı.(Bkz.Araf /7 163)

İşte Allah, İsrailoğullarına verdiği bunca nimetlere karşı onların nankörlük etmeleri sebebiyle onlara “Aşağılık maymunlar olun” buyurmuştur.. Şüphesiz siz, içinizden Cumartesi yasağını çiğneyenleri bilirsiniz. Biz onlara, “Aşağılık maymunlar olun” demiştik..(Bakara 2/65).Yine öyle taşkın bir kavim ki onlar peygamberlerini öldüren insanlar olarak tarihe geçmişlerdir.(Bakara2/61)

Kur’an’da İsrailoğullarının bir yönü daha anlatılır ki bu onların hem korkaklıklarını hem de küstahlıklarını ortaya koymaktadır. Allah İsrailoğullarına düşmana karşı savaşı emrediyor ama onların cevabı “Ey Musa sen ve rabbin didip savaşın, biz işte şuracıkta oturuyoruz!”(Maide 5/24) şeklinde oldu.

Peygamber Katleden Kavim : İsrailoğullar tarihe “Peygamber katili kavim” olarak da geçmiştir.Zira Birçok peygamberi hunharca şehid etmişlerdir. En bilineni de Hz. Zekeriya (as)’ı testere ile şehid etmeleridir. Bu konuda şu ayetlere bakılabilir: Bakara 2/87,91, Âl-i İmran3/112, Nisa 4/155, Maide 5/70

Kur’an’da İsrailoğulları elbette bu kadar anlatılmıyor. Biz son iki yazımızda özetle anlatmaya çalıştık. Allah’ın Kur’an da özellikle ikinci sure olan Bakara suresinde onları anlatması anlamlıdır. Kur’an bunları bize hikaye olsun diye anlatmıyor. Bu kıssaların İki mesajı var:

1-İsrailoğullarına bugün de dikkat edin ey Müslümanlar. 
2-Sakın ha bunlar gibi olmayın/Yahudileşmeyin.

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934