Gençlik, milli kültür ve tarih bilincine büyük önem veriyor. Özellikle son yıllarda tarih büyük ilgi görmekte. Başta Çanakkale şehitleri olmak üzere Sarıkamış, Kurtuluş Savaşı ve diğer cephelerdeki şehitlerle ilgili etkinliklere gençler yakın ilgi gösteriyor. 
18 yıl önce Çanakkale Şehitleri ile ilgili belgesel çekerken, Çanakkale gerçeğini 38 yaşında görmüş ve anlamıştım. Ne kadar geç bir süre. Üstelik annemin babası Sarıkamış’ta esir düşmesine, babamın babası ise birinci cihan harbinde şehit olmasına rağmen ben Çanakkale cephesini ve Sarıkamış cephelerini bir gazeteci ve belgeselci olarak ancak 38 yaşında anlamıştım. 
GENÇLER ŞANSLI
Bugünün gençleri oldukça şanslı. Sosyal medya ve iletişim bütün gerçekleri gün yüzüne çıkartıyor. Gençlerimiz araştırma ve sorgulayıcı şekilde yetişiyor. Bu durumu konferanslara ve panellere katıldığım eğitim kurumları ve üniversitelerde görmekteyim. Son 20 gün içerisinde İstanbul, Kocaeli ve Sakarya bölgesinde bazı eğitim kurumlarında Çanakkale şehitleri konferansına katıldım. Gençlerin ilgisi beni oldukça heyecanlandırdı. Gençlerimizi candan kutluyorum.
PAGEV  OKULUNDA KONFERANS
Dünde, Gebze’de bulunan PAGEV Anadolu Meslek Lisesi’nde Çanakkale şehitleri konferansına davetli olarak katıldım. 150’şer kişilik öğrenci grupları dahilin de iki ayrı seansta Çanakkale Şehitleri ve Çanakkale’den 10 cepheye adlı konuşma yapıp belgesel gösteriminde bulundum. Gerçekten öğrencilerin ilgisi üst düzeydeydi. Konferansı organize eden okul yönetimine ve konferansa olur veren devlet yöneticilerine teşekkür ediyorum. 
Konferans sonrası öğrencilerin soru ve cevap şeklindeki bölümde çok ciddi sorular sormaları ve karşılıklı diyaloglarımız görülmeye değerdi. Ayrıca belgeseli izlerken öğrencilerin duygulu halleri gözlerinden okunuyordu.
ÇANAKKALE’DEN 10 CEPHEYE BELGESELİ
Öğrencilerle Çanakkale’den 10 cepheye adlı, belgesel gösterimimizin bir bölümünü paylaştık. Belgesel sadece Çanakkale’yi değil, birinci cihan harbinde yedi devletle on cephede çarpışılan tarihi gerçekleride belgeleri ile gün yüzün çıkartmakta. Sarıkamış, Yemen, Sina, Hicaz, Irak, Filistin ve Galiçya cephelerindeki şehitlerimizi ekranlara taşıyarak gençlerimizin yüksek bilgilerine sunmuş olduk. Ayrıca Kurtuluş Savaşı, Kıbrıs ve diğer cephelerle ilgili gençlere bilgi vermeye çalıştık. Bu belgeselimizi www.kocaeligebze.tv adresinde http://kocaeligebze.tv/v/39669/100-yilinda-ehitlere-vefa---anakkale-belgeseli#.VRj0_fmsWSo linkinden izleyebilirsiniz.
BİR NEFES VATAN FİLMİ
Ayrıca konferansta Gebze Belediyesi tarafından kamu spotu olarak hazırlanan Bir Nefes Vatan adlı filmi de öğrencilerle paylaştık. Gerçekten bu film güzel hazırlanmış. Gençleri kötü alışkanlıklardan kurtaracak. Milli tarih ve kültür bilinci verecek şekilde düzenlenmiş. Bu filmin tüm okullarda izletilmesi ve kamu spotu olarak televizyonlarda yayınlatılması gerekir. 
Filmle ilgili Belediye Başkanı Sayın Adnan Köşker’e; ‘Keşke bu filmi Safranbolu yerine Gebze Eskihisar’da çektirseydiniz, çok daha güzel olur ve Eskihisar’ın tanıtılmasına katkı sunulsaydı’ şeklinde görüşlerimi ilettim. Fakat film her şeye rağmen gayet iyi düşünülmüş ve yararlı bir kültür hizmeti olarak kalacaktır. Bu filmi izlemek için; www.gebzegazetesi.com adresindeki http://www.gebzegazetesi.com/gundem/gebze-belediyesinden-canakkale-filmi-h885.html linkten izleyebilirsiniz.
ÇANAKKALE BELGESELİ
Devr-i Alem Programı olarak bizde Çanakkale’nin 100. Yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne Çanakkale belgeseli hazırladık. Kocaeli’nin birçok yerinde okul ve kültür merkezinde gösterime sunulan belgesel ilgiyle takip edildi. Bu belgeseli de www.kocaeligebze.tv adresinde ki http://kocaeligebze.tv/v/39749/anakkale-belgeseli---kocaeli-buyuksehir-belediyesi#.VRj1cPmsWSo linkten izleyebilirsiniz.
PAGEV ANADOLU LİSESİNİN KİTAP BAĞIŞI KAMPANYASINA SİZDE KATILIN
Plastik Organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren ve 500 öğrencinin eğitim gördüğü Pagev Anadolu Lisesi, okul bünyesinde bir kütüphane kurarak kitap bağışı kampanyası başlattı. Bizde, Devr-i Âlem Belgesel programı olarak yayınlarımızdan oluşan kitaplardan okul kütüphanesine hediye ettik. Okul Müdürü Fazlı Yağmur, okulumuza yardım sevenlerin kitap bağışı beklendiklerini söyleyerek, kitap bağışı yapmak isteyenlerin 0505 396 17 96 nolu telefon ve pagev_aml@hotmail.com adresine ulaşmalarını istedi
Sonuç olarak, Vefa’nın İstanbul’da bir semt adı olmadığını ve şehitlerimize olan vefamızı ödemek için çalışmalar yapmamız gerektiğini bir kez daha dile getirmek gerek. Geleceğin büyüklerine, milli tarih ve kültür ruhu aşılamamız, kültür eserleri ile onları buluşturmamız gerekiyor. Bu anlamda daha kapsamlı bir çalışma yapmak için yetkililere büyük görev düşmekte.

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981