SAĞLIK:
Hasta olmayın!

18 Mayıs 2015 Pazartesi 17:03

Türkiye genelinde Aile Hekimleri, geri adım atılmazsa yarından itibaren üç gün iş bırakacak.  Nöbet uygulamasına tepki olarak alınan karar her zaman ki gibi vatandaşı mağdur edecek.

 

Aile Hekimleri, Sağlık Bakanlığı'nın getirdiği hafta sonu nöbet uygulamasına tepki olarak Türkiye genelinde 20, 21 ve 22 Mayıs'ta üç günlük grev yapacak. Bugününde resmi tatil olması nedeniyle, eğer geri adım atılmazsa vatandaşlar 6 gün boyunca Aile Hekimlerinden hizmet alamayacak. Her ne kadar Aile Hekimleri kendi hakları için bu grevi yapacak olsa da olan yine vatandaşa olacak, ilk kademe sağlık kuruluşlarının hizmet vermemesiyle hastanelerde yoğunluk artacak.

NÖBET UYGULAMASINA TEPKİ İÇİN

Sağlık Bakanlığı 9 Nisan 2014 tarihinde bir genelge yayınlayarak Aile Hekimlerine cumartesi günleri 8 saat nöbet tutma yükümlülüğü getirdi. 3 Ocak 2015 tarihinden itibaren yürürlüğe giren uygulama çerçevesinde valiliklere bağlı İl Halk Sağlığı Müdürlükleri tarafından 'nöbet' çizelgeleri hazırlandı. Ancak başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin birçok yerinde görev yapan hekimler genelgeye uymayarak nöbet tutmayı reddedince İl Halk Sağlığı Müdürlükleri cumartesi günleri nöbet tutmayan binlerce aile hekimine, ‘Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliği’ çerçevesinde kurum içi soruşturma açtı. Aile Hekimleri tepki olarak üç günlük grev kararı aldılar.

SAĞLIĞIMIZLA OYNAMAYIN

Türkiye genelinde yapılacak iş bırakma eylemine Gebze Bölgesi’nden ne kadar Hekimin destek vereceği merak ediliyor. Ancak vatandaşlar Hekimlerin greve gitmesine tepkili. Büyükşehirlerde hastane, doktor yetersizliğine yoğun nüfusun eklendiğini hatırlatan vatandaşlar mağdur olanın kendileri olduğunu söylediler. Vatandaşlar Hekimlere seslenerek “Sağlığımızla oynamayın.” Dediler. (Mustafa Ulaş GEÇAL)

 

banner982
Anahtar Kelimeler
Hasta Olmayın!
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Gebze'nin Yeni Merkezi Hasta Kabulüne Başladı
Gebze'ye kazandırılan İlyasbey Sağlıklı Yaşam Merkezi kompleksindeki ağız ve diş polikliniğinde hasta...

Haberi Oku