banner1001
SAĞLIK:
Kocaeli Organ Bağışında 3'üncü Sırada

14 Nisan 2017 Cuma 11:38

 ÖNEMLİ BİLGİLER VERİLDİ

  Dünya Sağlık Haftası dolayısıyla Gebze’de sağlık stantlarının kurulduğu Sağlık Sokağı oluşturuldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü birlikteliğiyle oluşturulan Sağlık Sokağı daha önce İzmit Sekapark’ta kurulmuştu. İzmit’in ardından Gebze Milli İrade Kent Meydanı’nda hayat bulan Sağlık Sokağı’nda; vatandaşlar sağlık testine alındı, çocuklara diş taraması yapıldı ve halk birçok konuda bilgilendirildi.

DİŞLERİ FIRÇALAYALIM

  Çocuklara yönelik yapılan diş taramasıyla ilgili bilgi veren Diş Hekimi Seval Durgun Topçu, “Sağlık Sokağı çok güzel bir amaca hizmet ediyor. İki gündür yaklaşık 250 çocuk hastaya baktık. Ağız ve diş sağlığı eğitimi, tarama yaptık ve çocuklara diş fırçası ile diş macunu dağıttık. Maalesef anne ve babamızdan yeteri kadar eğitim alamadığımız için diş fırçalama alışkanlığımız yok. Ancak çocuklarımızın günde en az 2 defa dişlerini fırçalamasını öğretmeliyiz” dedi.

ÇOK FAYDALI OLDU

  3,5 yaşındaki oğlu Muhammed’in dişlerini kontrol ettiren Hacer Balaban ise, “Çok güzel bir stant kurulmuş çocuklar için. Çocuklara alışkanlık ve bilgilendirme açısından çok faydalı olmuş bu stant” şeklinde konuştu. Kurulan Sağlık Sokağı ile ilgili bilgiler veren Kocaeli İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Mürsel Durmaz ise şunları kaydetti: “7-13 Nisan tarihlerinde Dünya Sağlık Haftası kutlandığı için biz de haftayı uygun bir konu ile değerlendirelim istedik.

HALK İLGİ GÖSTERDİ

  İlk etkinliği İzmit’te yaptık, çok ilgi gördü. Aslında etkinlikleri burası ile sınırlı tutacaktık ama halkımızın ilgisi nedeniyle diğer ilçelerimizde de kanser taraması, akılcı ilaç, 112, organ bağışı olmak üzere 12 stant ile birlikte halkımızı bilinçlendirmek istedik. Sağlıkta belli bir seviyeyi yakalamak istiyoruz. Sağlıklı beslenmeyi, obezite ile mücadeleyi, organ bağışının gerekliliği ya da 112’nin gereksiz aramaları gibi konuları halkımıza anlatıyoruz.

 

KOCAELİ 3’ÜNCÜ SIRADA

Organ Bağışı beyanında Kocaeli Türkiye’de üçüncü sırada. Organ bağışını Kocaeli Sağlık Müdürlüğü olarak çok ciddiye alıyoruz. Türkiye’de organ bekleyen sayısı 70 bini aştı. Yaklaşık 60 binin üzerinde diyalize giren hastamız var ve bunların yaklaşık bin 600’ü Kocaeli’de. Bunlarda organ, böbrek çalışmadığı için böbreğe ihtiyaç var. Bizim organ bağış sisteminde yaklaşık 29 bin insanımız kayıtlı. Geri kalanının organ bulmaya ümidi yok.

 

DURMAZ, TEŞEKKÜR ETTİ

Avrupa’da dört kişiden üçü organ naklini kadavradan elde ederken biz maalesef akrabalarımızdan yaptırıyoruz. Kocaeli’de organ bağışı konusunda çok büyük bir teveccüh var. Kocaeli, İstanbul ve İzmir’den sonra üçüncü sırada organ bağışı beyanında. Bu bizi de mutlu ediyor.” İl Sağlık Müdürü Mürsel Durmaz, Sağlık Sokağı’na ilgi gösteren tüm vatandaşlara teşekkür etti. Gebze’deki Sağlık Sokağı dün itibariyle kapandı.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Acilin 'anne' şoförleri
Kocaeli'de kadın ambulans şoförleri ölüm ve kalım arasındaki ince çizgide adeta zamana karşı yarışıyor....

Haberi Oku