SİYASET:
AK Parti'de hareketli saatler!

31 Ağustos 2015 Pazartesi 14:06

 AK Parti’de seçim hareketliliği çok hızlı başladı. YSK tarafından Adaylık başvurularının bugün başlamasıyla birlikte AK Parti Kocaeli teşkilatı hareketli bir günü yaşıyor. Haftalık yönetim kurulu toplantısını bu sabah erken saatlerde gerçekleştiren İl başkanı Şemsettin Ceyhan, ilk olarak İcra Değişikliği bilgisini verdi. Uzun yıllardır Teşkilat Başkanlığı yapan Mehmet İpşiroğlu’nun yerine Ar-Ge Birim başkanı Mustafa Kocaman getirildi. İl Başkanı Ceyhan, teşkilata bu zamana kadar verdiği hizmetlerden dolayı Mehmet İpşiroğlu’na teşekkür ederek Kocaman’a da yeni görevinde başarılar diledi.
İSTİFALAR DEĞERLENDİRİLMEYECEK
Günün ikinci bomba haberi Seçim İşleri Genel başkan Yardımcısı Mustafa Şentop’un gönderdiği yazı oldu. Şentop erken seçimde teşkilatta aktif görev alan hiç kimsenin istifasının değerlendirilmeyeceğini bildirdi.  Seçime giderken teşkilat mensuplarının istifasıyla oluşacak boşluğun doldurulamayacağı ifade edilen yazıda, İl, İlçe Başkan ve yönetimleri, Belediye Başkanları, Meclis üyelerinin istifalarının değerlendirmeye alınmayacağı bildirildi. bu durum üzerine Milletvekili adaylığını düşünen İl Kadın Kolları Başkanı Emine Macit Zeybek’in ne yapacağı merak ediliyor.
DOĞULU ADAY BEKLENTİSİ
Öte yandan 7 Haziran seçimlerinde 1 Milletvekilliğini HDP’ye kaptıran AK Parti’de Doğulu bir aday eğilimi de giderek artıyor. Özellikle Dilovası, Darıca ve Gebze’den aldığı oylarla 1 Vekil çıkartan HDP’den bu kez rövanşı almak isteyen AK Parti’nin seçilebilecek sıradan, oy getirebilecek, HDP’ye giden oyları geri alacak bir Doğulu adayı listeye koyabileceği konuşuluyor. Bu kişinin de bölgede sevilen isimlerden olan Nail Çiler veya Cemil Yaman olabileceği konuşuluyor. Yurt dışında olduğu öğrenilen Nail Çiler’in aday olup olmayacağı, istifa edip etmeyeceği merak ediliyor. Dilovası Eski Belediye Başkanı Cemil Yaman’da şu sıralarda İl başkanı Ceyhan ile görüşyor. Aday olmayı isteyen Cemil
 yaman Gazetemize yaptığı açıklamada toplantı sonrası kararını vereceğini söyledi.  
BAŞVURULAR YAPILIYOR
Öte yandan takvimin başlamasıyla birlikte Adaylık Başvuruları da gelmeye başladı. İlk olarak eski il yöneticisi ve 7 Haziran’da aday adayı olan Avukat Serap Ekşi başvurusunu yaptı. Ardından yine 7 Haziran seçimlerinde 9.sıradan Milletvekili adayı gösterilen Eski İl başkan yardımcısı Halit Çokan başvuru yaptı.(Mustafa Ulaş Gecal)

 

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Başkan Büyükgöz’e ‘hayırlı olsun’...
31 Mart’ta yapılan mahalli idareler seçimlerinde, Gebzelilerin teveccühü ve desteğiyle yeniden Gebze Belediye...

Haberi Oku