SİYASET:
Büyükşehir'de önergeli meclis!

24 Eylül 2016 Cumartesi 11:09

Toplantıda, 123 madde görüşülüp karara bağlandı. Sayıştay’da Dış İlişkiler Grup Başkanlığı görevine atanan Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, kısa bir veda konuşması yaptı. Okumuş, “ Yaklaşık 2.5 yıldır sürdürdüğüm görevimden önceki gün ayrıldım. Ankara’ya gidip, Sayıştay Dış İlişkiler Grup Başkanı olarak göreve önümüzdeki hafta başlayacağım. Hata yaptıysam, kimseyi üzdüysem affınızı istiyorum. Ben hakkım varsa, helal ediyorum.” dedi.

OTOBÜS TEKLİFİ

CHP’li Meclis üyeleri İbrahim Karslı ve Abdülkadir Honca, Büyükşehir Belediyesi’nin kullanımdan çıkarılmış iki adet otobüsün Sivas ili Divriği ilçesine tahsis edilmesini talep ettiler. CHP’li Meclis üyesi Nihat Değer, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda yönetmelik gereği personele yılda iki kez verilen ‘teşvik ikramiyeleri’ neden ödenmiyor diye sordu. Değer, “Halihazırda faaliyeti devam eden İzmit tramvay hattı projesinde ana yüklenici firma, altyapı gibi zorluklar gerekçe göstererek, yeni fizilibilitelendirme ya da proje içi sözleşme kapsamı dışı maliyet tespiti gibi konularda kuruma başvuru yapmış ya da evrak sunmuş mudur.” dedi.

"MALİYE BAKANLIĞI'NDAN CEVAP BEKLİYORUZ"

Genel Sekreter Yardımcısı Ali Yeşildal, Şehir Tiyatroları'nda, yılda iki kez ikramiyenin verildiğini, teşvik primlerinin olağanüstü çalışan personele verildiğini belirtti, “Sanat Yönetim Kurulu tarafından yapılan değerlendirme de üstün başarı gösterenlerin listesi Maliye Bakanlığı’na gönderilmiştir, onay bekliyoruz.” diye cevap verdi.

FETÖ SORUŞTURMALARI

Genel Sekreter Yardımcısı Doğan Erol, CHP’li Nihat Değer’in, FETÖ-PYD soruşturmalarıyla ilgili sorusuna cevap verdi. Erol, bu konuyla ilgili, toplam 163 kişinin görevden alındığını, 19 kişinin göreve iade edildiğini incelemelerin devam ettiğini açıkladı.

MHP Grup Başkan Vekili Vahit Eryılmaz’ın Türk Dünyası ve Ülke siyasetinde önemli yeri olan merhum Alpaslan Türkeş’in isminin yaşatılacağı yapılacak olan yeni bir esere isminin verilmesiyle ilgili önerisi için toplantıyı yöneten Zekeriya Özak açıklama yaptı. Özak, Türk siyasetinin önemli isimlerinden merhum Alpaslan Türkeş’in isminin bir yere verilmesiyle ilgili çalışma yapacaklarını söyledi. MHP’li Eryılmaz, denizi olmayan Eskişehir, Konya, Ankara’da bile modern balık pazarları varken, balık türleri bakımından en zengin il olan Kocaeli’mizde balık lokantalarını da içinde barındıracak bir balık pazarımız bulunmamaktadır. İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, 2014 seçimleri öncesi halkımıza verdiği söz doğrultusunda Deniz Ürünleri AVM, yani balık pazarı projesini Halkevi karşısı E-5 Adnan Menderes Köprüsü sahil tarafındaki Nazmi Oğuz Parkı tarafın yapılmasının uygun olacağını öneriyoruz.” dedi.

BALIK PAZARI ÖNERİSİ

MHP’li Eryılmaz’ın kentimize yakışır bir Balık Pazarı yapılması önerisiyle ilgili konuşan İzmit Belediye Başkanı Doğan, “Balık Pazarının tramvay geçmesi ve yapılacak yeni bir çalışma nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’nin Kadıköy Mahallesi’nde bir yer yaptığını belirtti; “Su Ürenleri AVM yapmak istiyoruz. İçinde balıkçılar ve restoranların, balık tutma ürünlerine, içinde su ürünleriyle ilgili kütüphanenin olacağı merkez yapımıyla ilgili Büyükşehir Belediyesi’nin yer göstermesini bekliyoruz. Şu ana kadar yer bulanamadı, tasarım aşamasında bulunuyor.” dedi.

"İSU'NUN KONUSU"

CHP’li Meclis üyesi Engin Taşdemir, FETÖ-PYD soruşturmasıyla ilgili görüşlerini açıkladı; İSU’nun personelini Banka Asya’ya para yatırmalarını teşvik ettiğini iddia ederek konuyla ilgili belge gösterdi. Taşdemir’e cevap veren Özak, bu konuya daha önce cevap verildiğini, İSU’nun konusu olduğunu söyledi. İzmit Akçakoca Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan  Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Sopalı Çiftliği’nde bulunan 694 metrelik park alanının Derince Belediyesi’ne tahsis edilmesi, Körfez İlimtepe’de Körfez Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi’nin 7 bin 200 metrekarelik alanda, ortak yapacağı Kültür Merkezi yapımının gerçekleştirilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesiyle ilgili raporlar kabul edildi.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Başkan Büyükgöz’e ‘hayırlı olsun’...
31 Mart’ta yapılan mahalli idareler seçimlerinde, Gebzelilerin teveccühü ve desteğiyle yeniden Gebze Belediye...

Haberi Oku