SİYASET:
Destici: Asgari Ücrete Yeni Bir Zam Yapılmalı

29 Mart 2022 Salı 13:52

 Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici kentimize geldi. Gün boyu kentte ziyaretlerde bulunacak olan Genel Başkan Destici, saat 10.00'da partililerle Maide Kafe Restoran'da düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi. Kahvaltıda Destici'ye BBP İl Başkanı Remzi Kaya, İl Koordinatörü Metehan Küpçü, Kadın Kolları Başkanı Sevgi Kaya, İzmit İlçe Başkanı Gökhan Aladağ, Alperen Ocakları Kocaeli İl Başkanı Kaan Şengil, il ve ilçe yöneticileri eşlik etti. Kahvaltı programında konuşan Destici, yılda iki kez asgari ücret belirlenmesi konusuna değindi ve iş verenlere seslendi.

YAZICIOĞLU'NU ANACAĞIZ

Kahvaltı programında açıklamalarda bulunan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici şunları söyledi: "13 yıl önce şehit liderimiz Muhsin Başkanımızı ve kardeşlerimizi kaybettik. Öncelikle kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. Bu sene cuma günü Ankara'da programlarımızı gerçekleştirdik ve bugün de Kocaeli'deyiz. Kocaelili kardeşlerimizle buluşacağız ve akşam da şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nu anacağız. Dünya ve ülkemiz iki yıldan uzun bir süredir pandemi ile mücadele ediyor ki 100 bin üzerinde insanımızı kaybettik. Ülkemizde son günlerde vaka ve ölüm sayısında düşüş var. Ben buradan bakanımıza ve sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.



DAHA AĞIR YAPTIRIMLAR UYGULANMALI

Vatandaşlarımızın ekonomik olarak yaşadığı sıkıntılar bilinmekte, alım gücü giderek düşmekte ama bu duruma yönelik çalışmalar devam etmekte. Dün Cumhurbaşkanımız da bir çok çalışmayı açıkladı. Vatandaşımızın yaptığı bir çok eleştiri vardı ki bunlardan bir tanesi çiftçinin mazotu vergili ama yatlardan vergi alınmıyordu ki buna el atıldı. Yatlardan da vergi alınacak ama bunlar çözüm değil bir an önce enflasyonun düşürülmesi gerekiyor. Burada öneli olan diğer bir nokta ise bu tür kararların olaylar öncesinde alınması gerekiyor. Yaşanan sıkıntıların tek nedeni ekonomik sıkıntılar değildir, karaborsacılar ve stokçular da bu durumun oluşmasının diğer bir nedenidir. Bu olayı yapan işletmelere daha ağır yaptırımlar uygulanmalı.

EMEĞİN ASIL SAHİBİ ÇALIŞANLARDIR

Asgari ücretin yılda bir kere değil de yılda iki kez belirlenmesini istemiştik. Bunu talep etmemizdeki neden enflasyondaki yükseliyor. Temmuz ayında komisyon toplanır ve insanlarımızın bir kayıp olduysa bu kayıp ortadan kaldırılmalı ki bu nasıl ki memurlarımıza yapılıyorsa vatandaşlarımıza da yapılmalı. Kocaeli'deyiz burası Türkiye'nin nüfusuna göre en çok vergi veren kent olarak buradaki emek sadece iş verenlerin olamaz. İş verenlerimiz de değerlidir ama emeğin asıl sahibi çalışanlar ve haklarını alması gerekmektedir."

ANMA PROGRAMINA KATILACAK

Genel Başkan Destici, kahvaltı programının ardından BBP il başkanlığını ziyaret edip, Kadıköy Mahallesi Yeşil Camii'nde öğle namazını kılacak. Kocaeli Üniversitesi Rektörü Saadetin Hülagü'yü, Kocaeli Ticaret Odası'nı, Kocaelispor tesislerini ve STK'ları ziyaret edecek edecek olan Destici, Alperen Ocakları İl Başkanlığı binasını açacak ve saat 19.30'da Kocaeli Kongre Merkezi'nde Muhsin Yazıcıoğlu anma programına katılacak. 

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Başkan Büyükgöz’e ‘hayırlı olsun’...
31 Mart’ta yapılan mahalli idareler seçimlerinde, Gebzelilerin teveccühü ve desteğiyle yeniden Gebze Belediye...

Haberi Oku