banner1001
SİYASET:
‘' Devletimizden Ticari Yapıyı Korumaya Yönelik Tedbirler Bekliyoruz''

17 Mart 2020 Salı 12:19

 ÖZTÜRK ‘’TÜM SEKTÖRLERİ DERİNDEN ETKİLENDİ’’

Körfez Ticaret Odası Recep Öztürk Çin’de başlayan ve dünyada 70’e yakın ülkeye yayılan korona virüs salgınının ekonomiye olan etkisini değerlendirirken ‘’Biliyorsunuz Küresel bir salgın, küresel bir halk sağlığı sorunuyla karşı karşıyayız. Çin’de başlayan ve dünyada 70’e yakın ülkeye yayılan korona virüs salgını ülke gündemimizi oldukça etkiledi.

Ülkemizde resmi olarak ilk vakaya rastlanması ve sonraki günlerde sayının artması ile birlikte halkımızın endişesi de tedbir alma ihtiyacı da bir o kadar arttı. Bu ciddi ve zorlu süreçte insanlarımız hem kendilerini hem de yakınlarını korumak amacıyla gerekli önlemleri de almaktadırlar.

15 MESLEK KOMİTEMİZİN TAMAMI ETKİLENDİ

Bu küresel salgın tüm dünyada bütün sektörleri etkileyen bir süreci beraberinde getirmiş, odamızda üyelerimizin temsil edildiği 15 meslek komitemizin tamamını etkilemiştir. Türkiye'nin bu süreçten en az zararla çıkabilmesi için mevcut üretim ve ticari yapıyı korumaya yönelik tedbirlerin de erkenden alınması gerektiğin düşünüyoruz.

EK ÖNLEMLER ALINMALI

İstihdamın korunması açısından işletmelerin desteklenmesinin önemli etkilenen çok sayıda sektöre vergi, SGK primi gibi ödemelere kolaylık getirilmesini, kamu ve özel bankalardan kullanılan kredilerin talep halinde ötelenmesi de işletmelerimiz için talep ediyoruz. Korona virüs sürecini halkın sağlığı açısından bugüne kadar temkinli biçimde yöneten hükümetimizin, işletmelerimizin ayakta kalması için de her türlü tedbiri alarak destek vereceğinden şüphemiz yok

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

YILDIZ’DAN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Yeniden Refah Partisi Çayırova İlçe Başkanı...

Haberi Oku