SİYASET:
Esnaf E-Ticaret Pazarlarına Kolay Erişecek

27 Nisan 2023 Perşembe 15:21

AK Parti Kocaeli Milletvekili Adayı Hasan Soba, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri çalışmalarını Gebze’de sürdürdü. AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Kadın Kolları Başkanı Habibe Çırak, Gençlik Kolları Başkanı Enes Altuntaş ile birlikte Beylikbağı ve Ulus Mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelen Soba, AK Parti döneminde yapılan ve önümüzdeki dönemde hayata geçirilmesi hedeflenen projeler hakkında konuştu.

“850 BİN ESNAFIMIZIN KAZANCINA VERGİ İSTİSNASI GETİRDİK”

AK Parti döneminde esnaf ve KOBİ’lerle ilgili birçok atılımın yapıldığını ifade eden Milletvekili Adayı Hasan Soba, “2002 yılından bu yana 3 milyon 700 binden fazla esnaf ve sanatkârımız faiz indirimli kredilerden faydalanmış olup, bu süreçte kullandırılan kredilerin toplam tutarı 308 milyar TL’yi aşmıştır.  Esnaf ve sanatkârlarca kullanılan faiz indirimli kredilerin toplam bakiyesi 2002 yılında 154 milyon TL iken bu tutarı 2023 yılı ocak ayı sonu itibarıyla 142 milyar TL’ye ulaştırdık. 2002 yılında söz konusu kredilerin şahıs üst limiti 5 bin TL iken, günümüzde işletme kredisi şahıs üst limitini 500 bin TL, yatırım kredisi şahıs üst limitini 1,5 milyon TL olarak uygulamaktayız. 2002 yılında esnaf ve sanatkârların kullanmış oldukları krediler için yüklendikleri faiz oranı yıllık yüzde 47 seviyesinde iken, söz konusu faiz oranları hâlihazırda yıllık yüzde 7,5 olarak uygulanmaktadır. Bununla birlikte krediler üzerinden kooperatifler ile Banka tarafından yapılan kesintileri minimum düzeye indirdik. Esnaf muaflığı sistemini geliştirerek yaklaşık 850 bin esnafımızın kazancına vergi istisnası getirdik” dedi.

“ESNAFIMIZIN E-TİCARET VE E-İHRACAT PAZARLARINA ERİŞİMLERİ KOLAYLAŞACAK”

14 Mayıs’ta milletin desteğiyle Türkiye Yüzyılına güçlü bir giriş yapacaklarını ifade eden Soba, “Esnaf ve sanatkârlarımızın kümelenmelerini ve kooperatifleşmelerini kolaylaştıracak adımları desteklemeye devam edeceğiz. Esnaf ve sanatkârlarımızın aynı ya da benzer iş kollarında birlikte ya da tamamlayıcı bir biçimde büyük firmalara iş yapmalarını sağlayacak girişimleri destekleyeceğiz. Esnaf ve sanatkârlarımızın nitelikli işgücü temin etme ve yetiştirme süreçlerini yeni bir bakış açısıyla ele alarak mesleki eğitim sürecinin önemli bir parçası haline getireceğiz. Esnaf ve sanatkârlar için, tüketimin yenilenebilir enerjiden sağlanması konusunda yatırım teşvik modelleri geliştireceğiz. Esnafımızın e-ticaret ve e-ihracat pazarlarına erişimlerini kolaylaştıracak programları hayata geçireceğiz.” ifadelerini kullandı.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Başkan Büyükgöz’e ‘hayırlı olsun’...
31 Mart’ta yapılan mahalli idareler seçimlerinde, Gebzelilerin teveccühü ve desteğiyle yeniden Gebze Belediye...

Haberi Oku