SİYASET:
Fikri Işık, oy hedefini açıkladı

25 Nisan 2015 Cumartesi 12:36


 

7 Haziran Genel Seçimlerine hazırlanan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Kocaeli İl Teşkilatı, milletvekili adayı gösterdiği 11 kişilik listenin tanıtımını gerçekleştirdi. Yahya Kaptan’daki Şehit Polis Recep Topaloğlu Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen aday tanıtım törenine partililerin ilgisi yoğun oldu. Partililerin polis aramasıyla girdiği salona Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun posterleri asılırken, bazı pankartlarla da siyasi mesajlar verildi. AKP’li adaylar,  tanıtım toplantısına 11’inci sıradan isimleri salona anons edilerek geldi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende, Çanakkale kara savaşlarının 100’ncü yılı nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da oynadığı reklam filmi izlettirildi.

 

 

SALON BOŞALDI

Programında başlarında tamamen dolan salondaki tribünler, protokol konuşmalarının başlamasında yaklaşık yarım saat sonra ise yarıya yakını boşaldı.  Törene  aynı zamanda milletvekili aday olan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Nihat Ergün,  İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, AKP Kadın Kolları Genel Başkanı Azize Sibel Gönül  AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, katıldı. Törene AKP’nin mevcut milletvekili Mehmet Ali Okur’un katılmaması ise dikkat çekti.  Programda ilk konuşmayı yapan AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, muhalefet partilerinin 500 kişi toplayamadığını ancak kendilerinin 15 bin kişiyle aday adaylarını tanıttığını söyledi. Ceyhan, konuşmasının devamında partisinden aday adayı olan 73 kişiye de teşekkür etti.

 

HUKUK ORTA KADEMEDE

“Çalışınca oluyor” sloganları eşliğinde kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise Kocaeli halkı için çalıştıklarını ve bu çalışmalarına devam edeceklerini savundu. Başkan Karaosmanoğlu,  “Ben bu yolda bütün milletvekili adaylarımıza başarılar diliyorum” diye konuştu. Karaosmanoğlu’ndan sonra ise kürsüye eski Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün konuştu. 3 dönem kuralı nedeniyle tekrar aday olamadan Ergün, Türkiye’de adaleti kalıcı bir hale getirdiğini ileri sürdü. Ergün, Türkiye son 15 yıl içinde geldiği yer şudur, çok mesafe aldık ama aldığımız mesafede Türkiye’nin demokrasisi ve hukukunu orta kademeye getirdik. Çok düşük seviyede almıştık” dedi.

 

SÖZLERİ SÜREKLİ KESİLDİ

Daha sonra konuşan AKP eski İl Kadın Kolları ve şimdinin Kadın Kolları Genel Başkanı Azize Sibel Gönül Kocaeli teşkilatlarının Türkiye’ye örnek olduğun söyledi. Sözleri salonda bulunan AKP Gençlik Kolları üyesi yaklaşık 60 kişinin sloganları ve çaldıkları davul nedeniyle sürekli yarıda kalan Kadın Kolları Başkanı Gönül, “Kendi sesimi kendim duymakta zorlanıyorum” dedi.  Gönül’ün ardın da ise son konuşmacı olarak Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık geldi. AKP Gençlik Kolları üyelerine kendisine gösterdikleri sevgi gösterisini karşılıksız bırakmayan Işık, “Ne zaman Türkiye çapında bir etkinlik olsa Kocaeli İl Başkanını ararım” diyerek AKP’li gençleri sorduğunu söyledi.

 

BAŞKANLIK SİSTEMİ VE YENİ ANAYASA

Bugünler bizim için çok anlamlı günler. Biliyorsunuz Çanakkele Zaferi’nin 100’ncü yılını kutluyoruz. Çanakkale bizim çok önemli. Canlarını ve kanlarını veren tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Bugün de bizi aydınlatan Çanakkale ruhudur” dedi Bakan Işık sözlerinin devamımda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ısrarla istediği başkanlık sistemi için Kocaeli’den söz istedi. Işık, “Başkanlık sistemi ve yeni anayasa için hazır mısınız” diye sordu. Fikri Işık sözlerinin devamında ise CHP’nin seçim vaatlerini iste “Şu ana muhalefet partisinin seçim bildirgesine bakar mısınız? 150 ile 180 milyar arasında bir vaat. Ciddiye almamamız gereken bir vaatler tablosu” ifadelerine yer verdi.

 

 

GEREKEN DESTEĞİ VERECEK

Işık daha sora, “Biz adım adım çözüm sürecini sonuçlandıracağız. Artık silahlar gömülecek. Ancak, dikkat ederseniz bazıları çözüm sürecini savsaklamak için elinden geleni yapıyor. Bunlara prim vermeyeceğiz. Önümüzdeki dönem, inşallah silahların gömüldüğü ülkenin her yerinde yeni bir atılım yaptığı dönem olacak. 7 Haziran yeni Türkiye için mimardır. 7 Haziran, yeni sistem için bir milattır. Bunun için her birimiz gece gündüz, durmadan dinlenmeden çalışmaya devam edeceğiz. Bakın Kocaeli Allah’a şükürler olsun partimizi hiç yalnız bırakmadı, istediğimiz desteği verdi. İnanıyorum ki 7 Haziran’da da Kocaeli, gereken desteği verecek” dedi.

 

SEÇİM TAHMİNİ

Bakan Fikri Işık konuşmasının son bölümünde ise kent genelinde ve ilçelerinde alacakları oyu küsuratlı rakamlarla açıkladı. “7 Haziran seçimlerinin bütün insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum” diyen Fikri Işık’ın AKP’nin alacağını söylediği oy rakamları ise şöyle oldu: Başiskele 31 bin 689, Çayırova 37 bin 368, Darıca 60 bin 298, Derince 43 bin 45, Dilovası 14 bin 347, Gebze 120 bin 532, Gölcük 49 bin 143,  İzmit 105 bin 445, Kandıra 17 bin 631, Karamürsel 18 bin 610, Kartepe 38 bin 183, Körfez 47 bin 112, Kocaeli 583 405.” Fikri Işık’ın konuşmasını noktalamasından sonra ise, ilk olarak partinin milletvekili adayları daha sonra AKP’nin il ve ilçe yöneticileri ile birlikte toplu fotoğraf çektirildi.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Başkan Büyükgöz’e ‘hayırlı olsun’...
31 Mart’ta yapılan mahalli idareler seçimlerinde, Gebzelilerin teveccühü ve desteğiyle yeniden Gebze Belediye...

Haberi Oku