SİYASET:
Hürriyet: Yargıya operasyon!

24 Haziran 2016 Cuma 10:39

Danıştay Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı meclise sunuldu ve tasarı gergin bir hava altında Meclis Adalet Komisyonu'nda görüşülmesi başlandı. Görüşmelerde hazır bulunan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet söz konusu tasarı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tasarının, hükümetin yargıya operasyonu olarak değerlendiren Milletvekili Hürriyet, "Çay toplayan Yargıtay ve Danıştay Başkanları koltuklarını korudu. AKP yola çıktıklarını, yolda bulduklarıyla değiştiriyor" açıklamalarına bulundu.

YARGI AKP’NİN DİKENSİZ GÜL BAHÇESİ OLACAK

Danıştay Kanunu Tasarısı ile ilgili açıklamada bulunan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, AKP'nin söz konusu tasarısının yasalaşması halinde yüksek yargının tüm üyelerinin görevlerine son verilip HSYK tarafından yenilerinin atanacağını belirterek, "17 Aralık'tan sonra kaldırılan özel yetkili savcılıkta tekrar kurulacak ve terör gerekçesiyle kayyım atamanın önü açılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile beraber çay toplayan Yargıtay ve Danıştay Başkanları ile başsavcılar ve daire başkanları koltuklarını koruyacak, hükümet istediği yüksek yargıyı kuracak. Danıştayın yüzde 25'ini tek seferde Erdoğan seçecek. Böylece yargı, siyasî mücadele alanına dönüşecek. Burada yapılmak istenen cemaat ve paralel adı altında tüm muhalif sesleri susturmaktır. Böylece Yargıtay ve Danıştay AKP için tamamen dikensiz gül bahçesi haline getirilmek isteniyor" dedi.

YARGI ÜZERİNE VESAYET KURACAKLAR

Danıştay Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile ilgili açıklamalarına devam eden CHP Milletvekili Hürriyet, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tanınan yetkilerin yargı üzerinde vesayet kurulmasını sağlayacağını belirtti. Hürriyet, "Yargıtay ve Danıştay'a bu şekilde müdahale Anayasa'nın birçok maddesine de aykırıdır" dedi. Tarafsız ve adil bir yargı isteniyorsa önce HSYK'dan başlanmalıdır” diyerek konuşmasına devam eden Milletvekili Hürriyet, adil bir HSYK yapısının oluşturulmasının gerekli olduğunu da önemle vurgulayarak, "Liyakat ve kıdem gibi objektif kriterler veya 'bir adaya bir oy' yerine liste usulü ile oluşan HSYK yerine tarafsız bir HSYK yapısı oluşturulmalı. Böyle olursa ne cemaat yargısı ne de iktidar yargısı kalır" açıklamalarına bulundu.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Başkan Büyükgöz’e ‘hayırlı olsun’...
31 Mart’ta yapılan mahalli idareler seçimlerinde, Gebzelilerin teveccühü ve desteğiyle yeniden Gebze Belediye...

Haberi Oku