SİYASET:
Kamuda kıyım var!

10 Şubat 2016 Çarşamba 10:37

 Yapılan basın açıklamasında Kocaeli’nde bulunan Kamu kuruluşlarında memur kıyımı olduğunu dile getiren Ünlü, “Kocaeli’de kamu kurumlarında kıyım var, Kocaeli’de mahkeme kararları uygulanmıyor. Kamuda ayrımcılık tavan yaptı. Sözde AKP bürokratları makamlarını, yetkilerini kötüye kullanıyor. Bürokratlık değil, parti tetikçiliği yapıyorlar” dedi
 ÜNLÜ: HUKUK KATLEDİLMEKTEDİR
Ünlü konuşmasında Ak Parti’nin kamuda ülkücü düşmanlığı yaptığını iddia ederek, “Kamunun bütün alanlarında baskıya uğrayan kamu çalışanları mahkemelere başvurmakta büyük bir çoğunluğu da kazanmaktadır. Ancak gelin görün ki mahkeme kararlarını uygulamakla sorumlu olan idareciler mahkeme kararlarını etkisizleştirmek yolu ile uygulamamaktadır. En son yine Milli Eğitimde İdarecilikleri ellerinden alınan yüzün üzerinde idareci dava açmış hepsi davaları kazanmış ama görevlerine başlatılmamıştır. İki, üç, dört davalar sürmekte hukuk katledilmektedir. Yani, hukukun, mahkemenin, yargının AK Parti zihniyeti açısından bir anlamı ve geçerliliği yoktur” diye konuştu.
 ‘’TRAMVAY PROJESİ ZORUNLUDUR’’
Konuşmasında yaklaşık 8 gündür Yahya Kaptan’da süren ağaç yıkımı ile ilgili soruları da cevaplayan Ünlü, “Bugün tramvay projesi kentimize mal olmuş bir projedir. Bu yapılması gereken bir projedir. Sökülen ağaçlar başka yerlere dikilmektedir. Ağaçların dikildiğini kendi gözlerimizle gördük” dedi. CHP’li yöneticilerin Silivri cezaevinde yatan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül için başlatılan ‘Umut Nöbeti’ne destek vermelerini de değerlendiren Ünlü,“Bugün cezaevinde suçsuz yere yatan insanlar olduğunu biliyoruz. Bu konuların takipçisi olmak bizim en büyük görevimizdir. CHP’lilerinde bu konunun takipçisi olduklarından dolayı kendilerini kutluyoruz” dedi.
 ‘’ÇALIŞMALARIMA BAŞLAYACAĞIZ’’
Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yapılan Çalıştay’lara da değinen Ünlü MHP’nin bir çalıştay takvimin olmadığını ancak 2019 seçimlerine yönelik benzer çalışmaların yapılacağını dile getirdi. Ünlü konuşmasında “CHP’nin yaptığı çalıştaylar kendilerinin iç çalışmalarıdır. Kendileri için faydalıdır. Ama bizim gündemimiz farklıdır. Önümüzdeki süreçte bizde 2019 seçimlerine dair çalışmalarımıza başlayacağız”dedi.
‘’BAŞKANLIK SİSTEMİ RAFA KALKMIŞTIR’’
Ak Parti tarafından ortaya atılan ‘Başkanlık Sistemi’ tartışmalarına da cevap veren Ünlü Ak Parti’liler tarafından parti üyelerine ve vatandaşlara ‘Başkanlık Sistemi’ konusunda eğitim verildiği iddialarını da değerlendirerek, “AKP’nin MHP’yi ziyaretinde öyle bir gündem maddesi duymadık. Bugün başkanlık sistemi üzerinde konuşulacak altyapı mevcut değildir. Daha önemli konular vardır. Başkanlık sistemi rafa kalkmıştır” sözlerini kullandı.


banner982
Anahtar Kelimeler
Kamuda Kıyım Var!
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Başkan Büyükgöz’e ‘hayırlı olsun’...
31 Mart’ta yapılan mahalli idareler seçimlerinde, Gebzelilerin teveccühü ve desteğiyle yeniden Gebze Belediye...

Haberi Oku