SİYASET:
Sipahioğlu hakim karşısında!

01 Ekim 2016 Cumartesi 10:34

Yeni akit yazarı Nurettin Veren’in A Haber ve CNN Türk canlı yayınlarında, FETÖ deniz Kuvvetleri İmamı olduğu iddiaları sonrası gözaltına alınan Orhan Sipahioğlu, 25 günlük sorgusunun ardından dün sabah hakim karşısına çıktı. 

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 25 gün önce gözaltına alınan eski Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Sipahioğlu, adliyeye sevk edildi. Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma doğrultusunda örgütün "Deniz Kuvvetlerindeki subaylardan sorumlu imamı" olduğu iddiasıyla yakalanan Sipahioğlu'nun, emniyetteki işlemleri tamamlandı. Şüpheli, daha sonra adliyeye sevk edildi.

25 GÜN GÖZLATINDA KALDI
Hatırlanacağı üzere Yeni Akit Yazarı Nurettin veren, A Haber ve CNN Türk’de katıldığı canlı yayın programlarında Orhan Sipahioğlu’nun FETÖ Deniz Kuvvetleri imamı olduğunu iddia etmişti. Veren’in bu açıklamalarını ihbar eden Gebze Cumhuriyet baş Savcılığı soruşturma başlatmış ve  Sipahioğlu, İstanbul'un Beykoz ilçesindeki evinde 5 Eylül'de gözaltına alınmış, evde polis ekiplerince yapılan aramada ele geçirilen belge ve elektronik dokümanlara el konulmuştu. 
TSK’DAN İHRAÇ EDİLMİŞTİ
Deniz Kurmay Binbaşı iken 1994 yılında YAŞ kararıyla Türk Silahlı Kuvvetlerinden ihraç edilen Sipahioğlu, Daha sonra İstanbul Büyükşehir ve Fatih Belediyeleri’nde görev yaptıktan sonra geçen yıl Gebze Belediyesi’nde ki belediyedeki başkan yardımcılığı görevinden ayrılmıştı. Gebze Emniyeti’nde ki işlemleri tamamlana Sipahioğlu, tutuklama istemiyle dün Adliyeye sevk edilirken, gazetemizin baskıya girdiği saatlerde yargılama devam ediyordu. (Haber Merkezi)

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Başkan Büyükgöz’e ‘hayırlı olsun’...
31 Mart’ta yapılan mahalli idareler seçimlerinde, Gebzelilerin teveccühü ve desteğiyle yeniden Gebze Belediye...

Haberi Oku