SİYASET:
'Vatandaşı dinleyeceğiz!”

15 Şubat 2016 Pazartesi 14:53

 Uzun bir aradan sonra  gündemi değerlendiren AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba, Yavuz Selim ve Hürriyet mahallelerini yakından ilgilendiren 2B ve tapularla ilgili vatandaşları dinleyerek hareket edeceklerini ve bakan Fikri Işık ile beraber istişareler yapacaklarını söyledi. AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba, dün sabah Gebze basınıyla buluşarak yerel ve Ulusal gündemle alakalı açıklamalarda bulundu. Ayağından geçirdiği ameliyat sonrası ilk kez Gebze basınıyla buluşan Hasan Soba, bir çok konuda önemli açıklamalarda bulundu. Sözlerine terör operasyonlarını değerlendirip, terörle mücadelede Şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet dileyerek başlayan Soba, Gebze ile ilgili çalışmaları yakından takip ettiklerini söyleyerek, “ Gebze’de yapılması gerekenleri ve yapılanları AK Parti Teşkilatı olarak takip etmekteyiz. Gebze’de tüm sorunlarla alakalı detaylı bir çalışma yaptık. Sorun ve çözümlerle alakalı bütün raporları bir araya getirip özetledik. Onları hem vekillerimize hem İl başkanımıza hem de Bakanımıza ilettik. Sayın Bakanımızla bu konuları toplantı yapacağız. Bu konuda harıl harıl hazırlık yapıyoruz.”dedi.
2B İLE İLGİLİ VATANDAŞLARI DİNLEYECEKLER
Hasan Soba, 2B arazileriyle ilgili çözüm bekleyen ve geçtiğimiz haftalarda kendilerine 10 maddelik taleplerini sunan Yavuz Selim ve Hürriyet Mahallesi ile alakalı Bakan Fikri Işık düzeyinde istişare toplantıları yapacaklarını ve bölge halkını dinleyeceklerini belirterek, “Yavuz Selim ve Hürriyet Mahallesinde ki dernekler, bize 10 maddelik sorunlar ve çözüm önerileri raporu sundular. Bu mahallelerde oturanlarla istişare ettik ve kendi çalışmamızı yaptık. Gebze teşkilatları olarak hazırladığımız raporun ilk üç maddesinde bu tapu sorunu var. Netleştiğinde konuyu kamuoyuyla paylaşacağız. Yavuz Selim ve Hürriyet mahallesinde ilk toplantıda onların fikirlerini gidip vatandaşlarla oturup konuşacağız. Nelerin olup olamayacağını, onlarla istişare edeceğiz. Başka STK’larında varsa görüş ve önerilerini alacağız.”diye konuştu.
GEBZE İL OLUR MU?
Son günlerde yeniden alevlenen Gebze’nin il olmasıyla alakalı soruya da yanıt veren Hasan Soba, bunun için önce Gebzelilik bilincinin oluşması gerektiğine dikkati çekerek, “Cumhurbaşkanımız ve Kurucu Genel başkanımız Gebze’de miting yaptığında ‘Gebze’yi İl yapmayacağız’ dedi. AK Parti döneminde hiç bir yer il yapılmadı. Parti programımızda Gebze’yi ya da başka yeri il yapma gibi sözümüz yok. Sayın Bakanımıza bu konu sorulduğunda ise verdiği cevap ‘Gebze’nin sade bir il olmasını istemem. Gebze hak ettiğini alma noktasında Büyükşehirli il olması gerekiyor.’ Demişti. Nüfusun 700 bine dayanması tartışmaları alevlendirdi. Gebze’nin Büyükşehirli il olması gerektiğinde üzerimize düşeni yaparız. Ancak, Hamase nutuklularla Gebze il olmaz. Bunun yapılması gereken çok şey var.”dedi. 

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Başkan Büyükgöz’e ‘hayırlı olsun’...
31 Mart’ta yapılan mahalli idareler seçimlerinde, Gebzelilerin teveccühü ve desteğiyle yeniden Gebze Belediye...

Haberi Oku