banner1001
İlk kulaçlarını Büyükşehir ile atıyorlar

07 Temmuz 2018 Cumartesi 11:08

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ücretsiz Spor Okulları’nın içerisinde bulunan yüzme branşı, Gebze ve İzmit ilçelerinde eğitimlere başladı. Geleceğin altın kulaçlarının Kocaeli’nden çıkacağına inanan Büyükşehir Belediyesi, bu hamlesiyle hedeflerine; dünya standartları üzerine çıktığı tesisleşme yapısıyla her geçen gün emin adımlarla yürüyor. Ücretsiz Spor Okulları’nda yüzme branşında eğitim gören 7-12 yaş arasındaki 20 bini aşkın çocuk, ilk kulaçlarını Büyükşehir desteğiyle attı. Ücretsiz Spor Okulları’na başvurular devam ediyor.

 

YÜZME BİLMEYEN ÇOCUK KALMAYACAK

Büyükşehir Belediyesi, çocukları yüzme sporuyla tanıştırma hedefine doğru başarıyla ilerliyor. Denizi olan bir kentte, çocukların yüzme sporundan mahrum olmasını istemeyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda başta tesisleşme olmak üzere tüm olanaklarını ortaya koyuyor.

 

20 BİNDEN FAZLA ÇOCUK YARARLANDI

Okulların tatil olmasıyla birlikte Ücretsiz Spor Okulları branşı arasında yer alan yüzme branşı dersleri ailelerden de büyük ilgi gördü. Aileler yüzme branşı açılır açılmaz çocuklarını vakit geçirmeden ücretsiz Spor Okulları’na kaydettirdi. Böylece bu yıl içerisinde 20 bini aşkın çocuk, ücretsiz Spor Okulları’nın yüzme branşından faydalandı.

 

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

Yüzme branşına başvurular devam ediyor. Havuzlardan yararlanmak isteyen çocuklar, yüzme havuzu başvuru formunu doldurmaları gerekiyor. Formlara Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi olan http://www.sporkentikocaeli.com adresi üzerindeki “Spor Tesisleri Program Saatleri” linkinden ulaşılabilir. Formlar bunun yanı sıra Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Plaj Yolu Yüzme Havuzu, Vinsan Yüzme Havuzu ve Gebze Olimpik Yüzme Havuzundan da ulaşılabilir. Ayrıca Vinsan Tesisleri içerisinde bulunan Spor Şube Müdürlüğü’nden de başvuru formlarına ulaşabilirsiniz.

 

VELİLER BİLGİLENDİRİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi, yüzme branşıyla ilk kez tanışan öğrencilerin velilerine de bilgi aktarıyor. Çocuklarını havuza getiren velilere, yüzme antrenörleri tarafından yapılacak çalışmalarla ilgili detaylı bilgi veriliyor. Sporcu ailesi olmanın özelliği üzerinde durulan bilgilendirme toplantılarında, velilerden çocuklarının derslere olan devamlılığı konusunda kendilerine yardım edilmesi isteniyor.

 

GEBZE VE İZMİT’TE

Ücretsiz Spor Okulları’nın yüzme branşı, Gebze ve İzmit ilçelerinde devam ediyor. Gebze’deki dersler Büyükşehir Belediyesi’nin Gebze Olimpik Yüzme Havuzunda, İzmit’te ise Vinsan ve Plajyolu havuzlarında yüzmeyi öğreniyor. Bir sporcunun ihtiyacı olan tüm imkanları barındıran tesislerde; soyunma odaları, sauna, masaj, fitness center, teknik merkezler ve ısınma salonu gibi bölümler yer alıyor.

 

TEKNİĞİNİ ÖĞRENİYORLAR
Yüzme branşı derslerin alanında uzman eğitmenler tarafından veriliyor. Derslerde, çocuklara ilk olarak, su üzerinde durma, ayak çırpma, kulaç atma ve nefes alma gibi yüzme branşının temel prensipleri öğretiliyor. Buna ilerleyen zamanda serbest, sırt üstü, kelebek ve kurbağalama teknikleri eklenecek. Söz konusu teknikleri öğrenen öğrenciler, antrenörleri tarafından yakın markaja alınacak.

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

banner934

Kocaelispor’da karar çıktı: Olağanüstü...
Trendyol 1.Lig ekiplerinden Kocaelispor’da Gençlerbirliği karşısında alınan 2-0’lık mağlubiyetin ardından...

Haberi Oku