TBMM Başkanı sayın İsmail Kahramanla, Belgeselci İsmail Kahraman olarak 34 yıllık geçmişi konuştuk. Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanı İsmail Kahraman’ı önceki gün Ankara'da ziyaret ettik. Çok sıcak ve samimi bir şekilde bizleri kabul eden Meclis Başkanı İsmail Kahraman’a 7 yıl önce kendisi ile ilgili yaptığımız Belgesel dvd ile dedesinin de şehit olduğu Kafkas Cephesi Sarıkamış harekatı ve Kop savunması belgesel ve kitabımızı hediye ettik.

34 Yıl önce Tercüman gazetesinde Ahmet Kabaklıya yazdığım Çoban Mustafa Paşa camisi ile ilgili mektup üzerine başlayan dostluğumuzu hatırlatan ve belgeselciliğin önemine değinen Kahraman, “Arşivcilik çok önemli”derken, belgesellerimizi takip ettiğini söylemesi bizleri mutlu etti.

BİLGİLER AKTARDIK

Meclis başkanı adaşım ve soyadaşım İsmail Kahraman’a Türkiye Gazeteciler Federasyonu ile Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu kurucu üyesi olan Avrasya Gazete Radyo ve Televizyon Yayıncıları derneğinin kültürel çalışmaları ile Türk dünyasına yönelik çalışmalarımız, TGF’nin Kazakistan'da düzenlediği Türk dünyası gazeteciler şurası TDGF’nin düzenlediği Türk Dünyası Belgesel film Festivali, ayrıca Araştırmacılar ve akademisyenlerin hizmetine açtığımız binlerce kitap belgesel ve fotoğraf arşivimizin bulunduğu İlim Kültür Tarih ve Teknoloji merkezi İKTAV kütüphanemizle ilgili bilgiler verdik.

Ziyareti organize eden Marmara İş Adamları Derneği başkanı Zeki Gedikoğlu derneğin çalışmaları ile ilgili ayrıntılı bilgi verdi. Ziyaret programına AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman da katıldı.

Ziyaret programı İki saatten fazla sürdü TBMM başkanı İsmail Kahraman çok önemli bilgiler verdi.

Meclis başkanı sayın Kahramanla 7 yıl önce çektiğimiz belgeseli sizlerle paylaşıyorum iyi seyirler..

https://www.youtube.com/watch?v=LLlDXS98Is8

TERCÜMAN GAZETESİ’NDEN 34 YILLIK BİR ANI

İsim benzerliği insana olumlu ve olumsuz bir çok hatıra yaşatıyor. Tarihler, 1983 yılını gösteriyordu. Gebze’de yayın yapan Uyanış Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapıyordum. Bir gün, o zaman Tercüman Gazetesi’nin köşe yazarı Ahmet Kabaklı’ya bir mektup yazdım. Mektubumuzu kendisini hiç tanımadığım Ahmet Kabaklı Hoca Tercüman Gazetesi’nde ki köşesine alarak, “Gebze’den mektup yazan değerli arkadaşım İsmail Kahraman, Çoban Mustafa Paşa Cami’nin perişan halinden söz ederek Cami’nin Vakıflar genel Müdürlüğü tarafından restore edilmesini istiyor.” Şeklinde mektubumuzu aynen yayınladı.

  Şaşırmıştım, Ahmet kabaklı Hoca’nın arkadaşım dediği İsmail Kahraman ben olamazdım. Bir karışıklık olmuştu, bu karışıklık yıllar sonra Kültür Bakanlığı yapan değerli adaşım, Bugün TBMM Başkanı Sayın İsmail Kahraman’ın ağzından dinlemiştim. Ahmet kabaklı Hoca kendisine “neden mektup yazdınız, telefon etmeniz yeterlidir.” Diye takıldığında mektubu Ahmet kabaklı Hoca’nın arkadaşım dediği İsmail Kahraman da değilde, Gebzeli Gazeteci İsmail Kahraman’ın yazdığını Kültür Bakanlığı’nda yıllar sonra öğreniyordum.

  30 yıldır kendisiyle tanışıyor, değişik platformlarda da konuşup sohbet ediyoruz. 2008 yılında kendisiyle uzun bir söyleşi gerçekleştirerek tarihin canlı tanıkları belgeseli haline getirip Devri Alem Belgesel programı olarak bir çok TV kanalında yayınladık. Sayın Kahraman ile yaptığımız söyleşi ve belgeseli youtube üzerinden de yayınlanmakta.

  Sayın İsmail Kahraman ile röportaj yaparken kendisine “İsmail bey, Türkiye’de bir çok İsmail Kahraman var. Ancak wikipedia özgür ansiklopedisi sadece ikimizin ismini almış, sizinkine Türk siyasetçi İsmail Kahraman, bana da Türk belgeselci İsmail Kahraman unvanını vererek öz geçmişimizi yayınlamış. Sayın kahraman söyleşi de her bakımdan çok önemli açıklamalar yaptı. Deyim yerindeyse tarihin canlı tanığı olarak tarihe not düşüp zamana noterlik yaptık. 

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981