Barış Pınarı Harekatı’na Türk Dünyasından Anlamlı Destek


Türkiye, Kıbrıs Barış Harekatı’ndan 45 yıl sonra kapsamlı ve büyük bir harekata girişti. Barış Pınarı Harekatı’nda Türkiye’ye, Türk Dünyasından destek geldi.
Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) Devlet Başkanları 7. Zirvesi toplandı.
Küresel Gazeteciler Konseyi üyeleri olarak bizde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yapılan çalışmaları takip ediyor, panel ve toplantılar düzenliyoruz.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in ev sahipliğinde düzenlenen, Türk Konseyi Zirvesi’ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan'ın kurucu Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev katıldılar. Zirvede Macaristan’ın yer alması dikkat çekti.
Türk Konseyi, Azerbaycan Bakü Başkanlar toplantısı ile değişik toplantılar yapılıyor. Küresel Gazeteciler Konseyi ve Azerbaycan Matbut Şurası ile medya konusunda toplantı panel ve çalıştaylar düzenleniyor. Bizde, Avrasya Gazeteciler Derneği başkanı 
www.avrasyagazetecilerdernegi.com olarak çalıştaya katılıp, Türk Konseyi’nin daha önce yaptığı modern İpek Yolu turu organizasyonu kapsamında Devri Alem Belgesel TV programı www.devrialem.tv çektiğimiz İpek Yolu’nda Azerbaycan belgeselinin kısa bir sunumunu gerçekleştirdik. Belgeselimiz, panele katılan Türk ve Azeri Gazeteciler tarafından ilgi ile izlendi.
https://youtu.be/gRCtXlilCkE


Barış Pınarı Harekatı’nda Son Durum
 

Yurt dışında olsakta gözümüz kulağımız Türkiye’de. Barış Pınar’ı harekatını gazetemiz Gebze yakından takip ediyor. www.gebzegazetesi.com da Barış Pınarı Harekatı ile ilgili yer alan haberlerden bazıları..
http://www.gebzegazetesi.com/…/baris-pinari-harekatinda-42-…

http://www.gebzegazetesi.com/…/pkkypgnin-yerlesim-yerlerine…

http://www.gebzegazetesi.com/…/pkkypgden-kacan-24-terorist-…

TÜRK DÜNYASININ KALBİ CAN AZERBAYCAN’DA ATIYOR

Türk Konseyi’nin kuruluşunun 10. Yılı dolayısı ile Türkçe Konuşan Ülkeler İşbirliği, Türk Konseyi ile ilgili birçok etkinlik düzenleniyor.

Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi ile Dışişleri Bakanları Zirvesi’de yapıldı.

Küresel Gazeteciler Konseyi ve Azerbaycan Matbuat Şurası ortaklaşa toplantılar düzenledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Dış Ekonomik İş Konseyi toplantıları düzenleniyor.

Azerbaycan ve Türk medyasının ortaklaşa düzenlediği toplantılara birçok önemli gazeteci ve araştırmacı katılarak görüşlerini sundu.

Azerbaycan ve Türk Dışişleri Bakanları medya toplantılarına katıldılar ve konuşmalar yaptılar.

Bu toplantılardan birine bizde katılarak, belgeselciliğin önemi üzerinde durup, Türk Konseyi’nin daveti ile 2017 yılında düzenlenen modern İpek Yolu Turu dolayısı ile çektiğim İpek Yolu'nda Azerbaycan Belgesel sunumu gerçekleştirdim.

Adriyatik'ten Çin Seddi'ne Zaferlerimiz ve Şehitlerimiz kitap ve belgesellerimizden, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı başta olmak üzere yetkili yönetici ve medya mensuplarına hediye ettim.

Azerbaycan’daki zirveyi takip etmeye İlim Kültür ve Tarih Araştırmaları Merkezi www.iktav.com olarak araştırmalar yapıp belgesel çekmeye devam ediyor, tarihe not düşüp zamana noterlik yapıyorum.

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981