YAŞAM:
Türk Dünyası Film Festivaline hazırlanıyor!

23 Aralık 2015 Çarşamba 15:29

   

Türk Dünyası Film Festivali’nin katılım şartnamesi Kocaeli’de açıklanacak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatında ki tek basın toplantısı olan 16 Ocak basın Onur günü için Anadolu Basını 15-17 Ocak tarihleri arasında Kocaeli’de buluşacak ve bu buluşmada 1.Türk Dünyası Belgesel Film Yarışmasının katılım şartları kamuoyuna ilan edilecek. Bizlerde bu tarihi günün heyecanını yaşıyoruz.

  Türk Dünyası Gazeteciler Platformu olarak Ankara’da bir toplantı yaptığımızı geçtiğimiz hafta bu sütunlardan duyurmuştu. Toplantıda kararını aldığımız Türk dünyası belgesel Film yarışmasıyla ilgili sizlere bilgi vermek istiyorum. Ankara’da yaptığımız toplantıya Türkiye Gazeteciler Federasyonu Basın Vakfı Başkanı Yılmaz Karaca, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Menderes Demir, Dünya Türk İletişimciler Birliği Genel Başkanı Şemsettin Küzeci ve Avrasya Gazeteciler Birliği Genel Başkanı olarak şahsım katılarak önemli kararlar aldık.

FİLM FESTİVALİ VE BELGESEL YARIŞMASI DÜZENLENECEK

Türk Dünyası Gazeteciler Platformu olarak Ankara’da yaptığımız toplantıda aldığımız en önemli karar önümüzdeki dönemlerde Birinci Uluslararası Türk Dünyası Belgesel Film Festivali ve Belgesel Yarışması düzenleme kararı oldu. Kararın medya sektörüne hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.

    Türk Dünyası Film Festivali çok yakın bir zamanda start alıyor. Türk Dünyası Gazeteciler Platformu’nun desteklediği 1. Türk Dünyası Film festivali için büyük heyecan yaşıyoruz. Başta Türk Dünyası Belediyeler Birliği, Türkiye Gazeteciler Federasyonu olmak üzere TİKA, Anadolu Ajansı, TRT ve Bir çok kuruluşun katkı sağladığı festival için gün sayıyoruz.

   Festivalle Türk Dünyası Gazeteciler Platformu Başkanı Yılmaz Karaca bey, “Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız da festivale büyük destek verdi. Çalışmalarımıza hız verdik. Türk dünyası ile ilgili güzel ve yararlı çalışmalarımız olacak. Bu  arada Türkiye’de bulunan Üniversitelerle Türk Dünyası Gençlik kurultayları yapmayı planlıyoruz. Programımız bu şekilde devam edecek. “ifadelerini kullanırken, Film Festivali Yürütme Kurulu başkanı ve aynı zamanda Türk Dünyası Gazeteciler federasyonu Başkanı Menderes Demir de, “Programımız içinde Türk Dünyası gazeteciler Birliği olarak 1.Türk Dünyası Belgesel Film Festivalini yapacağız. Ayrıntılarını konuşuyor ve planlıyoruz. Yılmaz Karaca’nın söylediği gibi Kocaeli’de 15-17 Ocak Tarihleri içerisinde Film Festivali’nin müracat şartlarını açıklayacağız. Türk Dünyası Belediyeler Birliği bu festivali destekliyor. Bilindiği üzere TDBB Başkanı Olan İbrahim Karaosmanoğlu aynı zamanda Kocaeli Büyükşehir belediye Başkanı ve büyük destek veriyor. 3. Türk Dünyası Gazeteciler Şurasıyla ilgili de çalışmalarda gözden geçirildi. Şura’nın Üçüncüsünü Türkmenistan’da yapmak için çalışmalarımız sürüyor.”dedi.

    Dünya Genç İletişimciler Derneği Başkanı Şemsettin Küzeci ise, “Kocaeli’de yapılacak olan Türkiye gazeteciler Başkanlar toplantısında da Türk Dünyasıyla ilgili ağırlıklı olarak bir panel olacak. Aynı zamanda bir resim sergisi de olacak. Bundan sonra ki çalışmalarımız Türk dünyası olarak devam edecek ve güzel faaliyetler yapacağız.”diye konuştu.

 

   Evet Başkanlarımızın da festivalle ilgili görüşleri bu yönde. Kocaeli ve Türk Dünyası için apayrı bir heyecan yaşıyoruz ve heyecanımızın mutlu bir sonla bitmesini istiyoruz. Tekrar Türk Dünyası Film Festivali coğrafyamıza hayırlar getirmesini diliyorum. Festivalle ilgili haberin video görüntüsünü https://www.facebook.com/ORT80/videos/796148863828451/?pnref=story adresinden izleyebilirsiniz.

 

 

 

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Derince Yaza Hazırlanıyor
Derince'de havaların ısınmasıyla birlikte park ve bahçelerde yürütülen bakım, onarım ve temizlik çalışmaları...

Haberi Oku