Ev almak isteyenlere müjde! Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) yüzde 10 peşinatla konut alabilmenin önünü açtı. Resmi Gazetenin dünkü sayısında yayımlanan habere göre A sınıfı enerji kimlik belgesine sahip binalardaki daireleri yüzde 10 peşinat ve yüzde 90 kredi ile almanız mümkün.

B sınıfı enerji kimlik belgesine sahip binalardaki bir konutu ise yüzde 15 peşinat ve yüzde 85 kredi ile satın alabileceksiniz. Daha önce bankalar genel itibarla konut fiyatının en fazla yüzde 80’ine kadar kredi verebiliyordu. BDDK’nın bu düzenlemesiyle A ve B sınıfı enerji kimlik belgesine sahip binalardaki dairelerin satışı noktasında büyük bir avantaj sağlanmış oldu.

Enerji kimlik belgesi nedir? Nereden alınır?

Mevcut binalar için enerji kimlik belgesi Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş, bünyesinde enerji kimlik belgesi uzmanı istihdam eden enerji verimliliği danışmanlık şirketleri tarafından düzenlenir. Dairenizin hangi sınıfa girdiğini araştırarak satışa çıkmanız müşteri potansiyelinizi artıracaktır. Ancak gayrimenkulünüzü kendiniz pazarlamaya kalktığınızda değer artışı kazanç vergisi, doğru fiyatlı pazarlama gibi bilgilere sahip olmadığınız için uzman bir emlak danışmanından yardım alarak satış yapmanız faydanıza olacaktır…

 

banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981