OTOMOBİL:
Kasko Sigortasında   Elektrikli Araç Dönemi

26 Ocak 2024 Cuma 15:37


Elektrikli araç satışlarının artışıyla sigorta ürünlerinde de yeni ihtiyaçlar ortaya çıkmaya başladı. Öte yandan halen birçok Kasko ve Zorunlu Trafik Sigortası’nda elektrikli araçlara özel şartlar bulunmazken, bazı poliçelerde bu araçlara özel teminatların da sunulduğu Sigortambir tarafından hatırlatıldı.   

2035 yılında dünyada satılan her 2 otomobilden 1’inin elektrikli olması tüm otomotiv sektörü tarafından hedeflenirken, günümüzde Türkiye’de elektrikli araç sayılarında da artış görülmeye başlandı. Elektrikli araç sayısının 60 bini aştığını, ancak elektrikli ve hibrit araçlar için bilinen Kasko ve Trafik Sigortası ürünlerinin yeterli olmadığını dile getiren Sigortambir Genel Müdürü Kürşat Köz, elektrikli araçlarda güç kablosu ve pil-batarya gibi parçaların konvansiyonel araçlarda olmadığı göz önünde bulundurulduğunda bu araçlar için ayrı teminatlar sunan poliçelerin gerekliliğinin ortaya çıktığını söyledi.

Yolda Kalma Sorunlarına Karşı Mobil Şarj ve Yol Yardımı Hizmeti

Bazı sigorta şirketleri tarafından Elektrikli Araç Kaskosu ürününün sunulduğunu ifade eden Köz, “Ek teminatlarla artık elektrikli araçlara özel olarak muafiyetsiz batarya teminatı, şarjsız kalma durumlarına karşı mobil şarj hizmeti ve yol yardımı, araca ait şarj ekipmanları teminatı, yanlış şarj dolumlarına karşı teminatlar sunulabiliyor. Elektrikli araç sahiplerinin Kasko ve Trafik Sigortası yaptırırken ek teminatların detaylarına dikkat etmesini kesinlikle tavsiye ediyoruz.” dedi.

Elektrikli Araç Kullanımlarının Artması Farklı İhtiyaçları da Beraberinde Getiriyor

Elektrikli araç kullanımının hayatımıza entegre olması ile birlikte evde şarj etme uygulamasının da yaygınlaştığını vurgulayan Köz, “Ev ortamında aracın sağlıklı bir şekilde batarya dolumunun gerçekleştirilmesi için ev tipi ünitelerin kullanılması gerekiyor. Bataryanın tam kapasitede dolması için ise evde elektrikli araç şarj etme süreci düzenli bir şekilde takip edilmeli. Tabii bununla birlikte güvence altına almamız gereken alanlar da genişlemiş oluyor.” dedi ve ekledi: “Konut Sigortası, evde meydana gelebilecek risklere karşı geniş kapsamlı bir güvence sağlıyor.”

Elektrikli Araçları Güvence Altına Almak Sürdürülebilirliğin Parçası

Yeni teknolojinin ürünü elektrikli otomobillerle ihtiyaçların değiştiğine dikkat çeken Köz, sigorta sektörünün önemli bir role sahip olduğunu belirtirken, “Geleceği şekillendiren ve çevreye duyarlı elektrikli araçları güvence altına alarak sürdürülebilirlik denkleminde sigorta sektörü de ürün yelpazesini genişletiyor. 2030 yılında Türkiye’deki elektrikli araç sayısının ortalama 1 milyon seviyesine ulaşacağı öngörülüyor. İklim krizine karşı sürdürülebilirlik adına alınan kararlar da sigortacılığın esneklik kazanmasını sağlıyor; elektrikli araç kaskosu da bu duruma bir örnek ve iklim krizi, geleceğin değil, bugünün de en önemli problemi. Elektrikli araçların kullanımını teşvik ederken, bir yandan da tüketicileri bilinçli sigortalı yapmalıyız. Elektrikli araç sahiplerine, araçlarına özel ek teminatları içeren sigorta ürünlerini karşılaştırmalı olarak uzman desteğiyle 0850 800 00 01 Sigortambir Bire Bir Sigortacılık Hattı üzerinden sunuyoruz.” şeklinde konuşmasını tamamladı.

Sigortambir Hakkında:

Birtep – Birlikte Ticaret Ekonomisi Platformu’nun sigorta alanındaki markası Sigortambir, Türkiye’nin en geniş anlaşmalı acente ağlarından biri olarak sigortacılık sektörüne yenilikler kazandırıyor. 30’dan fazla sigorta şirketi vasıtasıyla en avantajlı teklifle tüketicilere kapsamlı güvence sunan ve A’dan Z’ye bütün sigorta ürünlerini hizmet yelpazesinde bulunduran Sigortambir, karşılaştırmalı ve şeffaf fiyat teklifleriyle hayatı kolaylaştırıyor.

      

banner982
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Elektrikli Aracın Payı İkinci Elde de Büyüyor!
Ülkemizdeki sayıları 60 bini aşan elektrikli araçların, 2024 yılında ikinci el pazarındaki payını da...

Haberi Oku