OTOMOBİL:
Uçtan Uca E-Mobilite Çözümleri alanında Türkiye'nin Öncü Şirketi Zebra Elektronik, Huawei ile İşbirliğine Gitti

29 Mart 2023 Çarşamba 12:06


Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de başlayan elektrikli otomobil dönüşümü, şarj teknolojileri alanındaki iş birliklerinin sayısını arttırmaya başladı. Bu kapsamdaki anlaşmalardan biri de Dünya Mobil Kongresi’nde Zebra Elektronik ve Huawei arasında yapıldı. Bu iş birliği çevreye duyarlı, sıfır emisyon avantajı sağlayan, gürültü kirliliği yapmayan ve ekonomik özellikleri ile ön plana çıkan elektrikli araçların kullanımının ve sürüş deneyiminin artması amaçlanmaktadır. 


Bu anlaşma ile, Zebra Elektronik, elektrikli araç şarj istasyonlarında Huawei güç modüllerini kullanacak. Şirketler ayrıca, elektrikli araç enerji sistemleri konusundaki deneyimlerini endüstri ile paylaşarak eğitim ve atölye çalışmaları yapacak.


Elektrikli araç şarj istasyonları ve çözümleri alanında Türkiye’nin öncü şirketi Zebra Elektronik Genel Müdürü Berkay Somalı konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Güvenilir şarj çözümlerinin tasarımı, geliştirilmesi ve işletilmesi konusunda uzun yıllara dayanan deneyime sahibiz. Geliştirmiş olduğumuz donanım ve yazılımlarla elektrikli araç şarj sektöründe uçtan uça hizmet vermekteyiz. Bu iş birliği ile; Huawei teknolojisi ve global gücü, Zebra Elektronik’in sektör tecrübesi, çevik yapısı ve müşteri odaklı çözümleriyle birleşerek, her iki grubun güçlü yönlerinin ortaya çıkmasına vesile olacaktır. Ülkemizin, bu yeni gelişen sektörde, teknolojik ürün ve hizmet tedariğinde söz sahibi olmasına katkıda bulunmayı hedeflemekteyiz.” dedi.


Huawei Türkiye Digital Power İş Grubu Genel Müdürü Gavin Zhao iş birliği protokolü ile ilgili olarak; “Ulaşımda enerji verimliliği sağlayacak çözümlerden biri olan elektrikli araç şarj istasyonları konusunda yürüttüğümüz çalışmaları, Türkiye’deki iş birliklerimizle sürdürüyoruz. Çevre dostu enerji sistemlerindeki deneyimimizi bu alanda da değerlendirirken, iş ortaklarımızla birlikte çalışmaya devam ediyoruz. Yeni teknolojilere dayalı elektrikli araç şarj hizmetlerinin artması, bu araçların daha yaygın kullanımını sağlayacaktır. Karbon salınımının azalmasına katkıda bulunan ve artan yakıt fiyatlarına alternatif olarak önemli bir rol oynayan elektrikli araç şarj istasyonları konusunda ulusal öncü şirketler ile iş birliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.  







Türkiye’nin elektrikli araç şarj istasyonları ve istasyon ağ çözümleri alanında öncü şirketi Zebra Elektronik A.Ş. 2011 yılında kurulmuştur.


e-Mobilite ekosisteminin tüm katmanlarına çözümler üretmeye odaklanmış şirketimiz, kendi bünyesinde barındırdığı Ar-Ge’si ile akıllı şarj istasyon donanımlarını ve yazılımlarını geliştirip üretmektedir.


Zebra Elektronik, farklı ağ operatörleri için de şarj istasyon üretimi yapmakla birlikte, operatörlerin müşterilerine şarj yönetim hizmeti sağlayabilmeleri için ihtiyaç duydukları yazılımları ezOperator Yazılım Paketi ile sunmaktadır.




banner982
Anahtar Kelimeler
Zebra Elektronik
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Kasko Sigortasında Elektrikli Araç Dönemi
Ülkemizde, sayısı her geçen gün artan elektrikli araçlar 60 bin adede, şarj istasyonları ise 4 bin 500...

Haberi Oku