Üsküdar Belediye Başkanı Sayın Hilm Türkmen Bey'e  Ziyaret

05 Ocak 2022 Çarşamba 09:21

 Üsküdar Belediye Başkanı sayın Hilm Türkmen beyi ziyaret edip İKTAV Belgesel yayıncılık kültür hizmeti olan kitap ve belgesellerimizi Haluk Dursun Kütüphanesine hediye ettik.
Üsküdar belediyesi kültür hizmeti olan kitapları www.iktav.com araştırma merkezi kütüphanemize hediye eden belediye başkanı sayın Türkmen ile Devri Alem belgesel tv programı www.devrialem.tv olarak belgesel söyleşi yaptık. Üsküdar belediye başkanı sayın Türkmen Malazgirt dönüşü Van Erciş yakınlarında trafik kazası sonucu vefat eden kültür ve Turizm bakan yardımcısı merhum Prof. Dr. Haluk Dursun ile ilgili Devri Alem belgesel programına anılarını paylaştı
Haluk Dursun İle 20 Yıl
Gazeteci ve belgeselci olarak 20 yıldır yakından tanıdığım Giresun Tirebolu ve Kocaeli Hereke’den hemşehrim yurtdışında bazı ülkeleri birlikte gezerek belgesel çekime şansına sahip olduğum merhum Ahmet Haluk Dursun adına kütüphane açtığı İçin sayın başkana şükranları sunuyorum.
Kitap Hediye Ettim
Yıllardan beri başta TGRT belgesel tv'de her gün sabah, öğle ve gece yayınlanan Devri Alem belgesel tv programları belgesel arşivimizin bir kopyasınıda kütüphaneye hediye edeceğimizi açıkladım .
Sayın Başkan Gebzede Kültür Bakanlığına kayıtlı İlim kültür tarih araştırmaları merkezi kütüphanemize Üsküdar Belediyesi kültür yayınlarını hediye etti .
Merhum Haluk Dursun adına Van Erciş'te vefat ettiği yere anıt yapılmasına öncülük eden Erciş vefa grubu arasında yer almış biri olarak Üsküdar’da belediye binasında adına kütüphane açılması çok önemli kütüphane gerçekten muhteşem herkesi kütüphaneyi gezip görmeye davet ediyorum .
Vefa çok önemli vefalı insan Üsküdar belediye başkanına
www.devrialem.tv ,www.belgesel-yayincilik.com ve www.iktav.com olarak tekrar teşekkür ediyor başarılar diliyoruz
Kütüphane Açılışı İle İlgili Yayınlanan Haber
Haluk Dursun Kütüphanesi
Üsküdar Belediyesi gençlik çalışmalarında nitelikli ve faydaya dönük projeler geliştirmeye gayret ediyoruz. Üsküdar bir üniversiteler şehri haline geldi, gençlerimizin şehri oldu.
Üsküdar’da millet kıraathanelerinin en güzeli olan Nevmekânlarımız gençlerimizin yoğun ilgisini çekiyor, kitap okuma, ders çalışma, sınavlara hazırlanma, sohbet ve muhabbet buluşmalarına ev sahipliği yapıyor.
Gençlerimizin ihtiyacı olan güvenli ders çalışma alanlarını artırmak için Nevmekânlarımıza yenilerini eklemek istedik, bu bağlamda gençlerimizin 7 gün 24 saat ders çalışabilecekleri, sınavlara hazırlanabilecekleri yeni bir kütüphaneyi belediye binamızın giriş katında Aralık 2021'de hizmete açtık.
Kütüphanemizde 40 bin baskılı 25 bin dijital kitap bulunuyor. Aynı anda 200 gencimiz ders çalışma imkanına sahip. Gençlerimize çay, simit, çorba,kek gibi ikramlar yapıyoruz.
Kütüphanemize elim bir trafik kazasında vefat eden eski kültür bakan yardımcımız ve Türk ilim insanı Prof. Dr.Haluk Dursun'un ismini vererek hocamızın ismini yaşatmak istedik. (Kaynak Üsküdar belediyesi haber sitesi )









banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Otomobil 10 metrelik istinat duvarından uçtu:...
Gebze ilçesinde su birikintisine girdikten sonra kontrolden çıktığı iddia edilen otomobil, yaklaşık 10...

Haberi Oku