AK Parti’nin 2016 teşkilat akademisi Derbent Uygulama Oteli’nde başladı. 6 hafta boyunca sürecek akademinin ilk gününde Kartepe ve Darıca teşkilatlarına eğitim verildi. 6 hafta boyunca her hafta 2 teşkilata eğitim verilecek. Eğitimin ilk günüde katılımcılara ideal teşkilatçılık, hükümet icraatları, dış politika, ekonomi, terör, yeni anayasa ve başkanlık sistemi konularında bilgi verildi. Eğitimin ilk gününe; Genel Merkez Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş katıldı.
6 HAFTA SÜRECEK
Eğitimde açılış konuşmasını gerçekleştiren Şemsettin Ceyhan, “ Kocaeli teşkilatları kurulduğu günden bugüne kadar her daim eğitime önem vermiştir. Bu geçen 15 yıl içinde tüm eğitimleri bu salonda ya vermişliğimiz ya da almışlığımız vardır. Bizler de özellikle bu dönem için o kadar yoğun bir süreç geçirdik ki hep önemsediğimiz eğitimlere fırsat bulamadık. Artık seçimleri geçtiğimiz bu dönemde istedik ki her zaman yaptığımız eğitimlerimizi tekrarlayalım. Eğitimlerimize Kartepe teşkilatıyla başladık. Yaklaşık 6 hafta sürmesini planladığımız bu süreç sonunda eğitim sürecimizi tamamlamış olacağız. Burada sadece eğitim değil aynı zanda birçok konuyu müzakere edeceğiz. Katılım gösteren herkese şükranlarımızı iletiyorum” dedi.
DEMOKARTİK OLMAYAN YÖNTEMLER
Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Başkanı ve AK Parti İstanbul milletvekili Mustafa Ataş konuşmasında şu ifadelere yer verdi “Ülkemiz üzerinde oynanmak istenen oyunlar, daha da artmaya başladı. Demokratik yollarla AK Parti’yi iktidardan uzaklaştıramayanlar bir takım ayak oyunlarıyla iktidardan uzaklaştırılmaya çalışılmıştır. Türkiye ayaklarının üzerinde durmasın gelişmesin diyenler demokratik olmayan yöntemlerle Türkiye’de iktidar olmayı hedeflemiştir. Gezi Olayları bunların bir parçasıdır. 27 Nisan bildirisi bunun bir parçasıdır, 7 Haziran’dan sonra Şanlıurfa’da gerçekleşen olaylar bunun bir parçasıdır. Bunlar Recep Tayyip Erdoğan gibi birinin iktidarda olduğunu unutarak birtakım girişimler ortaya atmışlardır. Fakat Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşuyla bu atılımları boşa çıkarmaktadır.
AMAÇLARI AK PARTİ’Yİ İNDİRMEK
7 Haziran’da 1 tane bile oy çıkacağı tahmin edilmeyen yerlerde HDP’ye oy çıktı. Eline saz verdiler birileri cilaladılar, millete şirin çocuk olarak gösterdiler. Aynı masada çay içilmeyen kişiler HDP’nin savunucusu oldu. Onlarda biliyorlardı CHP’nin tek başına iktidar olamayacağını. Balığın kavağa çıkması gibi bir şey bu. Bunların tek amacı AK Parti’yi iktidardan uzaklaştırmak. Ama kaybeden milletimiz oldu. Bunların amacı Türkiye’nin istikrarlı sürecini bozarak AK Parti’yi iktidardan uzaklaştırmak. 1 Kasım seçimlerinde milletimiz bu oyunu bozdu. Kocaeli teşkilatımıza bir teşekkür borcum var. Siyasi tarihimiz içerisinde her zaman o şanlı yerini koruyan Kocaeli teşkilatlarımız kutluyorum onlar bizim yüz akımızdır.
İFTİRA ATTILAR
Son aylarda Silvan olaylarından sonra başlayan Türkiye’deki terörle mücadele süreci hızla devam ediyor. Hiçbir zaman alınmamış başarılar alınıyor. Bu mücadele durmayacak ve devam edecek. Artık doğu ve güneydoğudaki vatandaşlarımız teröre pirim vermiyor. Terörün meclisteki temsilcileri olan parti ve milletvekilleri son zamanda doğudaki vatandaşlardan istedikleri desteği almadıkları için çıldırmak üzereler. Bu süreçte bizim de boş durmamamız lazım. Oradaki vatandaşlarımıza bizim destek vermememiz lazım. Bu süreçte kakarlılığımız devam edecektir. Bir tane terörist kalmayana kadar mücadelemiz devam edecektir. Burada bizim onlar kadar cesaret göstermemiz gerekir. Cumhurbaşkanımızın Amerika ziyareti öncesi Reza Zarrab’ı tutuklayan savcı cumhurbaşkanını da tutuklayacak diye iftira attılar. Daha sonra cumhurbaşkanı hastalandı, kalp krizi geçirdi gibi Fetö terör örgütünün iftiraları boşa çıkmıştır.” Dedi.