SİYASET:
Kılıçdaroğlu: Siyasi bir karar!

27 Haziran 2016 Pazartesi 10:30

İftar programında partililere hitap eden Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, İZGAZ şebeke döşenmesinde görevini kötüye kullandığı iddia edilerek 6 yıl 3 ay hapis cezası alan eski milletvekili Sefa Sirmen’e sahip çıktı. Kılıçdaroğlu, “Körfez’in eski halini ve yeni halini çok iyi biliyorum. Çok üzücü bir hadise yaşandı ve Sirmen cezaevine gönderildi. Bu kesinlikle siyasi bir karardır” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Yine şehit haberleriyle buruk bir şekilde iftarımızı gerçekleştirdik. Her şehit haberinde yüreğimiz kanıyor” dedi. Geçtiğimiz gün hayatını kaybeden ilahiyatçı Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk’e de değinen Kılıçdaroğlu, “Bugün değerli ilahiyatçı Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk’ün cenazesine katıldım. Kendisi bu toprakların yetiştirdiği en önemli ilim insanlarındandı. İslam’ı sevdirmek için bir ömür çalıştı” dedi.

SİYASİ BİR KARAR

CHP eski milletvekili ve belediye başkanı Sefa Sirmen’in cezaevine gönderilmesini ana gündem maddesi yapan Kılıçdaroğlu, Sirmen’e sahip çıktı. Kılıçdaroğlu, “Ben Körfez’in eski halini de yeni halini de çok iyi biliyorum. Belediye başkanımız Sefa Sirmen’in deprem zamanında da yaptığı çalışmaları ve kente katkısını biliyorum. Eğer bugün İzmit’te içilebilir su varsa her bardağında Sefa Sirmen’in alın teri vardır. Sefa beyin cezaevine gönderilmesi tamamen bir siyasi karardır. O’nun yanında olacağız” diye konuştu.

TEK BİR İSTEĞİM VAR

Konuşmasının sonunda sade bir vatandaş olarak tek bir isteğinin olduğunu dile getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Benim sade bir vatandaş olarak tek bir isteğim var. Bu ülkeye barışın, huzurun gelmesini istiyorum. Analar ağlamasın istiyorum. Ülke olarak barış ortamına ihtiyacımız var. Akşam sofrasına otururken içimizin rahat olmasını istiyorum. CHP olarak biz bu huzur ortamı için çalışıyoruz” dedi. Kılıçdaroğlu, kürsüden ‘Başbakan Kemal’ sloganlarıyla inerek alandan ayrıldı ve Ankara’ya hareket etti.

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

MHP, DEM Parti ile bayramlaştı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ve beraberindeki heyet, Kurban Bayramı...

Haberi Oku