GÜNDEM:
FATİH'İ GEBZE'DE VEFAT YIL DÖNÜMÜNDE RAHMETLE ANIYORUZ

03 Mayıs 2023 Çarşamba 13:49


Gebze gazetesiwww.gebzegazetesi.com ve 
www.gazetegebze.com.tr ile belgeselcinin not defteri köşesinde yayınlanan Makalem

https://www.gazetegebze.com.tr/kose-yazilari/fatihi-gebzede-vefat-yil-donumunde-rahmetle-aniyoruz.html

Bugün 3 Mayıs Fatih Sultan Mehmet Han’ın vefat yıl dönümü
3 Mayıs 1481 yılında Gebze’de Hünkâr Çayırı’nda vefat eden Fatih Sultan Mehmet Han’ı bir kez daha rahmet minnet ve şükranla anıyoruz.
İlim kültür tarih araştırmaları merkezi 
www.iktav.com ve birçok tv kanalında yayınlanan Fatih’in gençlere rol model hayatı belgeselimizi Fatih’in vefat yıl dönümünde sizlerle paylaşıyor. Tüm gençlerimizin FATİH’İN hayatından örnek almalarını arzu ediyoruz.

FATİH’İN GENÇLERE ROL MODEL HAYATI BELGESELİ

https://www.youtube.com/watch?v=sc8zQP8-OMs&feature=youtu.be&list=PLVpLtuUKuBQDPg5f8hMsP_-cPuHKV55zq


Fatih’in Gebze’de vefat ettiği Hünkâr Çayırı ile ilgili birçok haber yazı ve makale kaleme aldım çok sayıda haber ve belgesel hazırlayıp kamuoyu ile paylaştım.
Fatih’in vefat ettiği alan Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan tarafından millet bahçesi ilan edilmesine rağmen halen bir şey yapılmaması gerçekten üzücü ve düşündürücü
Fatih’in Gebze’de vefat ettiği Hünkâr Çayırı ile ilgili yazımı bir kez daha sizlerle paylaşıyorum.
TGRT’DE YAYINLANAN HÜNKAR ÇAYIRI BELGESELİMİZ VE CUMHURBAŞKANINA MEKTUP  

Gebze gazetesi 
www.gebzegazetesi.com ve gazete Gebze ile www.gebzegazete.com da belgeselcinin not defteri köşesinde yayınlanan makalemiz.

https://www.gazetegebze.com.tr/kose-yazilari/tgrtde-yayinlanan-hunkar-cayiri-belgeselimiz-ve-cumhurbaskanina-mektup.html


47 yıllık gazetecilik ve belgeselcilik hayatımda en çok haber makale ve belgesel hazırladığım konulardan biriside Gebze Hünkar Çayırı. Hünkâr Çayırı ile ilgili 2010 yılında 12 yıl önce çektiğim Devri Alem belgesel tv programımızda hünkar çayırı bölgesi ile ilgili çok önemli bilgilere yer vermiş açıklamalar yapmıştım.

TGRT’DE 12 YIL ÖNCE ÇEKTİĞİM BELGESELİMİZ
19 KASIM 2022’de TGRT belgesel tv Devri Alem belgesel programımızda 2010 yılında Kocaeli Gebze bölgesinde Fatih’in 3 Mayıs 1481’de vefat ettiği Hünkâr Çayırı’nda çektiğimiz belgeselimiz yayınlandı. 12 yıl önce Hünkâr Çayırı üzerinde oynanan rant oyunu ile ilgili önemli bilgiler verdiğimiz Devri Alem belgesel tv programımızın yayın linkini sizlerle paylaşıyoruz.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1151261258925989&id=100004338481610&mibextid=qC1gEa

Hünkâr Çayırı Gebze ve Kocaeli kamuoyunun büyük mücadele ve çalışması ile geçtiğimiz yıllarda Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan tarafından millet bahçesi ilan edilerek Hünkâr Çayırı satılmaktan son anda kurtulur. Gebze Hünkâr Çayırı ile ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Tahir Büyükakın ile yaptığınız belgesel söyleşi.
https://youtu.be/j6Ln3oYyH4Q

HÜNKAR ÇAYIRI İLE İLGİLİ AA’NIN HABERİ
https://www.aa.com.tr/tr/yasam/millet-bahcesine-donusturulecek-hunkar-cayirinda-sultan-fatihin-hatirasi-yasatilacak/2227787

GEBZE GAZETESİ’NDE YAZDIĞIM MAKALE
http://www.gebzegazetesi.com/m/?id=4956&t=makale
CANLI MAKALEM
https://m.youtube.com/watch?v=WEgyyEhfcZQ

TGRT’DE HER GÜN ÜÇ KEZ YAYINLANIYOR
12 yıldan beri TGRT belgesel tv de her gün sabah 07 gündüz 12 ve gece 03 de yayınlanan devri alem belgesellerimizi 
www.devrialem.tv web tv kanalımızdan da izleyebilirsiniz.

HÜNKAR ÇAYIRI MİLLET BAHÇESİ NE OLDU?
Fatih’in vefat ettiği Hünkâr Çayırı İle ilgili Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın millet bahçesi ilan etmesinin üzerinden yıllar geçti. Milletvekilleri Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Gebze Belediye Başkanı’nı Hünkâr çayırı millet bahçesi ile ilgili açıklamalarına rağmen bugüne kadar hiçbir gelişme olmadı ve her şey beklemede. Bir kez daha buradan yetkililere sesleniyorum ve hünkar çayırı millet bahçesi ile ilgili açıklama bekliyorum.

CUMHURBAŞKANI’NA HÜNKAR ÇAYIRI MEKTUBU
Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’a Fatih ve Gebze Hünkâr Çayırı ile ilgili daha önce www.gebzegazetesi.comda belgeselcinin not defteri köşesinde yazdığım açık mektubu bugün bir kez daha köşeme alıp yayınlıyorum.

GEBZE GAZETESİ’NDE YAYINLANAN MAKALE VE HABER
4 Mayıs 2021 İsmail Kahraman
Hünkâr Çayırı’nın Türkiye gündemine gelmesi ile ilgili yıllardan beri mücadele verip haber, yazı, TV programları, belgeseller çekip yayınlıyor, konferans ve seminerlere katılıyorum. Fatih’in Gebze Hünkâr Çayırı’nda vefat edişinin 540. yıldönümü ile ilgili ve Fatih’in gençlere rol model örnek hayatı ile ilgili hazırladığımız belgesel sinevizyonunu sizlerle paylaşıyorum. Geçtiğimiz yıl 3 Mayıs 2020’de bu köşede Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’a hitaben yazdığım makaleyi bir kez daha sizlerle paylaşarak, Fatih’i vefat yıl dönümünde bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum.
http://www.gebzegazetesi.com/m/?id=4197&t=makale

Sayın Erdoğan’a Fatih ve Gebze Hünkâr Çayırı Mektubu
Saygıdeğer Cumhurbaşkanım, çağ açıp çağ kapayan Fatih Sultan Mehmet Han, 3 Mayıs 1481 yılında Gebze’de vefat etmişti. Daha önce Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze Teknik Üniversitesi ve Gebze Belediyesi tarafından 3 Mayıs’ta Fatih Sultan Mehmet Han’ın vefat yıl dönümü ile ilgili uluslararası sempozyum ve paneller düzenlenmiş, Hünkâr Çayırı’nda toplu Cuma namazı kılınarak Fatih Sultan Mehmet Han vefat yıl dönümünde rahmet, minnet ve şükranla anılmıştı. Bu yıl, malum korona virüs salgını bu faaliyetlerin geniş çaplı olarak yapılmasını engellese de Gebze Belediyemiz, sağlık önlemleri ve sosyal mesafeye dikkat edilerek, Fatih otağında anma düzenlemeli
VEFATININ YILDÖNÜMÜNDE
“Biz toprakları değil, gönülleri fethetmeye gidiyoruz.” sözünün sahibi, çağ açıp çağ kapatan ve 3 Mayıs 1481’de, Gebze Hünkâr Çayırı’nda hayata gözlerini yuman İstanbul Fatihi, Fatih Sultan Mehmet Han’ı ve Cümle Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Bugün 3 Mayıs 2020’de, Gebze Hünkâr Çayırı’nda sosyal medya ve canlı yayın formatında anma programı yapılacak…” bilgisinin verilmesine sevindik. Gazetemiz erken baskıya girdiği için yapılan anma töreni daha sonra yayınlanacaktır.
Sayın Cumhurbaşkanımız, bölge ile yakından ilgilenerek, Fatih’in 3 Mayıs’ta vefat ettiği Gebze Hünkâr Çayırı’nı millet bahçesi ilan edip, çok büyük bir hizmet yaparak buranın korunup gelecek kuşaklara emanet edilmesine vesile oldu. Sayın Cumhurbaşkanım, çağ açıp çağ kapatan, İstanbul’u fethederek peygamberimizin övgüsüne mazhar olan Fatih Sultan Mehmet Han’ın emaneti ve aziz hatırası olan ve 3 Mayıs 1481 yılında vefat ederek ebediyete yürüdüğü Hünkâr Çayırı ile ilgili Gebze kamuoyu olarak, yakın ilgi ve alakanızı sürdürmenizi bekliyoruz. Hünkâr Çayırı çevresinde, özellikle Fatih Anıtı ve 400 yıllık Hünkâr Çeşmesi’nin yanından ve birinci derece sit alanı olan bu bölgeden İstanbul sınırları içindeki Askeri Bölge Piyade Kışlası’ndan yol açılması bizleri endişeye sevk etmekte. Sayın Cumhurbaşkanım, Millet Bahçesi ilan ettiğiniz Gebze Hünkâr Çayırı’nda, belediye tarafından yapılması planlanan anıt ve müze ile ilgili yakın ilgi ve desteğinizi isteyerek, Hünkâr Çayırı’na yapılacak müze ve anıtın betonlaşmaya mahal vermeden Fatih’e yakışır bir kültür ve sanat eseri olmasını, yapılacak proje ile ilgili yarışma açılıp en iyi projenin ortaya çıkarılmasını bekliyoruz. Bölgeyi yakından tanıyan, Hünkâr Çayırı ve Fatih otağının son 38 yılının canlı şahidi olarak, Hünkâr Çayırı Fatih Sultan Mehmet Han Millet Bahçesi’nin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. yılı prestij projelerinden birisi olmasını istiyor, bölge ile ilgili bugüne kadar yaptığım araştırma ve çalışmalardan bir bölümünü yüksek bilgilerinize arz ediyorum. Selam ve saygılarımla…
İsmail Kahraman

Gazeteci ve Belgesel Yönetmeni 
www.devrialem.tv www.gebzegazetesi.com
İletişim Başkanı Sayın Fahrettin Altun Bey’in Dikkatine
Sayın Başkanım, sizler eğitiminizi Gebze’de aldınız, Gebze’yi yakından tanıyıp biliyorsunuz. Fatih Sultan Mehmet Han, 3 Mayıs 1481’de Gebze’de vefat etti. Vefat yıl dönümü ile ilgili, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı olarak bir anma mesajı yayınlarsanız, bu önemli günün bilinip hatırlanmasına vesile olmanızı Gebzeliler adına istiyoruz. Hünkâr Çayırı üzerinde bugüne kadar birçok oyun oynanmaya çalışıldı. Hünkâr Çayırı ile bizzat ilgilenen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın burayı Hünkâr Çayırı Fatih Sultan Mehmet Han Millet Bahçesi ilan ederek sahip çıkması büyük takdir ve sevinçle karşılandı. Fatih’in vefat yıl dönümü ile ilgili TRT ve Anadolu Ajansı’nda, 3 Mayıs’ta bir yayın olmaması gerçekten üzücü. Fatih’in hayatı, gençlerimize rol model olmalıdır. Sosyal sorumluluk ve Fatih’e vefa borcumuzu ödemek için 38 yıldan beri bölgede gazeteci ve belgeselcilik yapan biri olarak, tarafımdan hazırlanıp sunulan ve birçok TV kanalında yayınlanan Fatih ile ilgili birçok belgesel çekerek, tarihimize vefa borcumuzu ödemeye çalıştım. Bir Gebzeli olarak, Gebze Hünkâr Çayırı ile yakından ilgilenmenizi Gebze kamuoyu adına bekliyor TRT ve Anadolu Ajansı’nın özel bir program yapmasını istiyoruz. Fatih’in gençlere rol model hayatını anlattığımız belgesel sinevizyonunu yüksek bilgilerinize arz eder, selam ve saygılarımı sunarım.
Telif ücreti almadan ulusal ve bölgesel TV kanallarına gönderdiğimiz, Fatih Sultan Mehmet’in gençlere rol model hayatı belgesel sinevizyonu linkini sizlerle paylaşıyoruz.
İsmail Kahraman
Gazeteci ve Belgesel Yönetmeni
www.gebzegazetesi.com
(Kaynak: Gebze Gazetesi 
www.gebzegazetesi.com 3 Mayıs 2020)


banner982
Anahtar Kelimeler
Ismail KahramanMAKALEl
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

Şair Orhan Veli Kanık Kandıra’da anıldı
Bizkandırayız Şiir Topluluğu Nisan ayı programında Türk şiirinde çığır açan şair “Orhan Veli Kanık”ı...

Haberi Oku