GÜNDEM:
KAHRAMANMARAŞ'TA 38 TARİHİ VAKIF ESERİ CAMİ YIKILDI

23 Nisan 2023 Pazar 13:00

   6 Şubat Kahramanmaraş depremi çok sayıda tarihi vakıf eseri binaları yıktı. Yaptığımız araştırmaya göre 38 vakıf eseri tarihi cami hasar gördü ve birçoğu yıkıldı. Tarihi vakıf çarşısı Çeşme ve hamam gibi çok sayıda vakıf eseri yıkıldı. Bu yıkılan eserlerin yanı sıra hasar almayan eserlerde yer alıyor. Onlardan bir tanesi de Şehir merkezine yakın bir noktada bulunan Tarihi Acar Hamamı. Hangi vakıf tarafından yapıldığı henüz bilinemeyen Hamamın depremde hiç hasar almadığı görülüyor. Asırlar önce Ecdad tarafından Vakıf Medeniyeti olarak kurulmuş Acar Hamamı su kültürünün ve su vakfının da en önemli değeri.

Gebze Gazetesi ve Devri Alem Tv Kahramanmaraş depreminin yıktığı vakıf eserlerinden CANLI yayında

https://fb.watch/j_jqH2ysVB/?mibextid=SDPelY

….

KAHRAMANMARAŞ ULUCAMİ’DEN CANLI YAYIN

6 Şubat Kahramanmaraş depreminde büyük hasar gören minaresi ve giriş kapısı yıkılan Dulkadiroğlu Beyliği vakıf eseri Ulucami’nin depremden sonraki yıkık hali Gebze Gazetesi ve Devri Alem Tv de canlı yayında

https://fb.watch/j_ji8XExMZ/?mibextid=SDPelY

527 YILLIK CAMİ

Kahramanmaraş merkezli iki deprem nedeniyle, kentte bulunan Dulkadiroğulları’ndan kalan 527 yıllık Ulu Cami de etkilendi. Ulu Cami’nin minaresi kısmen yıkıldı. Minareden düşen parçalar tavana da zarar verdi. Caminin hasar görmesi nedeniyle vatandaşlar ise namazlarını avluda kılmaya başladı. Ulu Cami’de depremzedelerle birlikte öğle namazı kılarken duygulu anlar yaşadım.

Ulu Cami’de namaz kılan 70 yaşındaki Hasan Ayva, “Burada hep namaz kılardım. Bu şekilde görünce çok etkilendim. Kahramanmaraş’ın en eski camisi. 600-650 senelik cami. Bugüne kadar yıkılmamış. Çok içleniyorum. Gözlerim doluyor” dedi.

DULKADİROĞLU BEYLİĞİ VAKIF ESERİ TAŞ MEDRESE’DEN CANLI YAYIN YAPTIK

TARIM ORMAN BAKANI VAHİT KİRİŞÇİ İLE DEPREM FELAKETİ ÜZERİNE BELGESEL SÖYLEŞİ YAPTIK

6 Şubat asrın felaketi Kahramanmaraş depremin de 50 binden fazla insanımız enkaz altında kaldı. 100 binden fazla insanınız yaralandı yüzbinlerce bina yıkılıp hasar gördü.

Belgesel çekimi yaptığım Kahramanmaraş’ta Tarım Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi ile deprem felaketi üzerine belgesel söyleşi yaparak bilgi aldık.

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta Dulkadiroğlu Beyliği Dönemi Taş Mescit ve Medreseden Gebze Gazetesi ve Devri Alem Tv canlı yayın yaparak belgesel çekimlerine devam ediyoruz.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3392804100963282&id=100004338481610&mibextid=qC1gEa

KAHRAMANMARAŞ TAŞ MESCİT TARİHİ

Dulkadiroğlu Beyliği Hükümdarı Alaüddevle Bey tarafından XV. yüzyıl sonunda inşa edilmiştir. Günümüzde mescit ve depo olarak kullanılmaktadır. Kurtuluş Mahallesi’nde Ulu Camii yanında bulunan Taş Medrese, medrese, mescit ve türbeden oluşan küçük bir külliye şeklinde yapılmıştır. Çeşitli onarımlar görerek günümüze kadar gelen yapı, orijinal dokusunu korumaktadır. Medrese 1920’li yıllara kadar fonksiyonunu sürdürmüş olup, 1901 tarihli maarif salnamesinde 25 öğrencinin öğrenim gördüğü kayıtlıdır. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 1991-1992 yıllarında restore edilmiştir.

..

KAHRAMANMARAŞ AFAD MERKEZİNİ ZİYARET EDEREK KOORDİNATÖR VALİ YARDIMCISI ÖMER TEKEŞ İLE BELGESEL SÖYLEŞİ YAPTIK

Deprem felaketinden sonra Kahramanmaraş’ta görevlendirilen Dilovası Belediyesi’nin yaptığı hizmetleri yerinde görmek üzere deprem bölgesindeyiz.  Dilovası Belediyesi Özel Kalem Müdürü Recep Koç, Belediye Başkan yardımcıları Sinan Yaşar, Edip Bingöl ve Muhittin Gültekin ile Gebze bölgesinden 30’a yakın gazetecinin katıldığı basın turu devam ediyor.

Kahramanmaraş AFAD yardım toplama merkezi koordinatör Vali Yardımcısı Ömer TEKEŞ Belediye Başkan yardımcıları ve gazetecilerden oluşan Dilovası Belediyesi heyetine bilgi verdi. Kocaeli bölgesi ve Dilovası’na yaptıkları yardımlardan dolayı teşekkür etti.

Sorularınızı cevaplandıran AFAD koordinatör Vali Yardımcısı Ömer TEKEŞ yardımların sürmesini isteyerek yazlık elbise ve ayakkabıya büyük ihtiyaç duyduklarını açıkladı.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02Xb9LjDJQCPVW2auJqjrp2htWNM3mJesY4Shnd1GF2hkseES6HFumDGTHs5QwxZgyl&id=100004338481610&mibextid=qC1gEa

banner982
Anahtar Kelimeler
DepremIsmail Kahraman
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

TOBB GENÇ GİRİŞİMCİLER KURULU MARMARA BÖLGE...
TOBB Marmara Genç Girişimciler Kurulu ve Kocaeli Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Mert Kavşut ile Kocaeli...

Haberi Oku