Tüm yurtta olduğu gibi bölgemizde de 21-26 Mart Ormancılık haftası coşkuyla kutlandı. TÜBİTAK Mam  sınırları içinde gerçekleştirilen etkinliğe Gebze Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi , Gebze Kaymakamlığı ile bölgemizdeki kurum ve kuruluş temsilcileri katılım sağladı.

Gebze’de bulunan TÜBİTAK MAM gibi Türkiye’nin önde gelen bilim kuruluşlarından birisinin bu etkinliğe ev sahipliği yapması oldukça anlamlıydı. Geçtiğimiz yaz çıkan orman yangını nedeniyle adeta çoraklaşan alanlara yeniden fidan dikildi. Programda belirtilen rakama göre 6 bin fidan toprağa dikildi.

TÜBİTAK MAM Başkanı Hasan Mandal ev sahipliğinde yapılan törene Kocaeli Vali Yardımcası Ali Ada, Sakarya Orman bölge Müdürü Önder Terzi, Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Kuruçay, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gebze Gençlik Kültür Merkezi Müdürü Köksal  Turan’ın  yanısıra çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Etkinlik renkli görüntülere sahip oldu. Geleceğin yetişkinleri olan gençler ve minikler burada bu etkinliğe katılarak toprağa fidan dikti. Amaç hem çevremizin yeşile bürünmesi hem de çevreci bir neslin yetişmesi. “Yarın kıyamet kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikin” hadisi şerifinin gerçekleşmesi için, hayata geçirilmesi için oldukça anlamlı ve önemli bir etkinlikti bölgemiz için….
banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981