Geçtiğimiz günlerde vefat eden Süleyman Demirel’in siyasi literatürümüze soktuğu” Dün dündür bugün bugündür” sözü Türk siyaseti için söylenmiş çok yerinde ve doğru bir söz.
  7 Haziran seçimlerinden sonra Ankara’da siyasisi trafik baş döndürücü  bir hızla işliyor. Seçimden çıkan koalisyon mesajı ile partiler arası gayri resmi koalisyon taktiği ve trafiği devam ederken, ibre bir MHP’ye bir CHP’den yana dönüyor. Seçim gününden buyana geçen iki haftalık zaman diliminde AK Parti-MHP koalisyonu çok yakın gibi dursa da Bahçeli’nin tutumu ve ana muhalefet isteği dolasıyı ile bu ihtimal her geçen gün daha da zayıflıyor. 
 AK Parti’ye kırmızı çizgiler sunan, Kılıçdaroğlu’nun Başbakanlık teklifini kabul etmeyen ve HDP’nin içinde olduğu bir hükümette yer almayacağını başından beri söyleyen Bahçeli ya kendine güvenemiyor ya da ana muhalefette kalarak olası erken seçimde daha güçlü gelmenin planlarını yapıyor.
 MHP Lideri’nin bu tutumundan sonra ibrenin döndüğü AK Parti- CHP yani büyük koalisyon iş dünyasının da istediği ve sorunları çözecek bir koalisyon modeli olarak görülüyor. Tabi ki her iki partinin de kendine göre hesapları var. CHP’nin kırmızı çizgileri olmasa da meydanlarda verdiği emekliye iki ikramiye ve asgari ücreti artırma sözünü iktidarın ortağı olarak yerine getirip ilk seçimde daha güçlü gelmenin hesabını yapıyor.
AK Parti-CHP koalisyonunun ilk sinyalini, seçimden sonra Dişleri bakanlığı konutunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile  2 saat baş başa görüşen CHP eski genel Başkanı Deniz Baykal’ın meclis başkan adayı olmasından anlayabiliriz. Türk siyasetinde uzun yılardır hizmet etmiş bu dönem sonu yaşı gereği siyaseti bırakma bırakma ihtimali de olan Baykal, AK Parti ve diğer partilerden oy alabilecek bir isim. Siyasete son dönemini meclis başkanı olarak tamamlamak isteyen ve konjonktür gereği Baykal gibi bir deneyimli bir meclis başkanına olan ihtiyaç ta Baykal’ın seçilme şansını artırıyor.
Siyaset bu her şey olabilir.  7 Hazirandaki hava ile bugünkü hava çok farklı ise yarın ne olacağımı kestirmek çok zor.
Evet Ankara’nın bugünkü havasına göre  ibre AK Parti-CHP koalisyonunu gösteriyor. MHP kapıları tamamen kapatırsa ki büyük koalisyon ihtimali daha da güçlenecek. Net olarak şunu söyleyebiliriz ki Meclis Başkanlığı seçimi kimin kiminle koalisyon yapacağının en önemli göstergesi olacak. 
Bir hafta sonra fotoğraf netleşecek. 
Bekleyip görmek gerekiyor.



banner983
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981