SİYASET:
TBMM'de depremi anlattı!

18 Ağustos 2015 Salı 12:04

 Konca özetle şunları söyledi; 17 Ağustos 1999 tarihinde kentimiz Kocaeli ve ülkemizde büyük acılara yol açan, Gölcük merkezli depremin üzerinden 16 yıl geçti. Gerek etki genişliği, gerekse yol açtığı yıkım düşünüldüğünde, 17 Ağustos depremi bir ülkenin yaşayabileceği en büyük felaketlerden biridir.  Depremin üzerinden 16 yıl geçmesine rağmen hala depremin yaraları kapanmış, yarattığı sosyal travma ortadan kalkmış değildir.
CİDDİYETTEN UZAK
17 Ağustos depreminin ardından yapım hataları nedeniyle çöken binaların müteahhitlerine açılan yaklaşık 2100 ceza davasından, 1800'ünün hukuki boşluklardan dolayı cezasızlıkla sonuçlanması, davaların önemli bir bölümünün zaman aşımına uğraması, devletin böylesine can alıcı bir konuya ne derece ciddiyetten uzak yaklaştığının göstergesidir. Her depremde yüzlerce canımızın ölümü adeta kader olarak kabullenilmektedir. Katilin deprem değil, usulsüz yapılan binalar, bu binalara rant sevdasıyla göz yuman müteahhitler ve onlardan geçinen bürokratlar olduğunu biliyoruz.
KENT POLİTİKASIZLIĞI
Şunu da iyi biliyoruz ki, 17 Ağustos depreminin bu kadar ağır sonuçlar doğurmasının nedeni; çarpık kentleşme, inşaat sektörünün kısa sürede büyük rant getirecek karlı bir alan olarak görülmesi, inşaat yapımlarında mimar-mühendis perspektifinin değil, müteahhit firmalarının kar hırsının öncelik alınması, arazi rantiyeciliği, lokasyon tespitlerinde deprem analizlerinin yapılmamasıdır. 17 Ağustos depreminin bizlere yaşattığı büyük acıların temelinde, inşaat sektörüne bu çarpık yaklaşım ve kent politikasızlığı yatmaktadır.



banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

MHP, DEM Parti ile bayramlaştı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ve beraberindeki heyet, Kurban Bayramı...

Haberi Oku