SİYASET:
Büyükşehir hovardalıktan vazgeçmeli!

12 Mayıs 2016 Perşembe 10:36

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay haftalık olağan basın toplantısında gündemi değerlendirdi. İlk olarak Engelliler Haftası’yla ilgili açıklama yapan Sarıbay, “Engelli veya engelsiz tüm vatandaşlarımızın toplumsal yaşamda etkin bir şekilde yer alabilmesi ve hiç bir ayrımcılığa uğramadan haklarından yararlanması geleceğe güvenle bakmamızın temel şartıdır. Engellilerin önündeki engelleri yıkmak, Türkiye'nin önündeki engelleri aşmanın öncelikli yoludur. Bütün yurttaşlarımıza engellerin olmadığı bir dünya diliyorum" ifadelerini kullandı.

 BİZ DAVUTOĞLU’NU SAVUNMUYORUZ

Başbakan Davutoğlu'nun görevden alınması ile ilgili olarak ‘azledildi’ ifadelerini kullandığından dolayı eleştiriler aldığını belirten Sarıbay, "Davutoğlu'nu savunmak size mi kaldı dediler. Biz Davutoğlu'nu savunmuyoruz. Bir parlamenter sistemi, yasal sistemi savunuyoruz. Tek kişiye bağlı eğilimleri engellemek istiyoruz. Şu durumda parlamenter sistem olmasına rağmen bir işareti ile başbakanı indiriyor. Sanki bir padişah gibi. Eminin ki kongreden kimin başbakan olacağını karısı dahil, en yakınlarındakiler bile, Tayyip Erdoğan'dan başka kimse bilmiyor" dedi.

 HOVARDALIKTAN VAZGEÇMELİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geleceği program ile olarak yapılan reklam panolarını eleştiren Sarıbay, "Şehrin her yerinde reklam panoları var. Bunların nereden nasıl karşılandığı merak konusu. Türkiye'de, Kocaeli'de bir sürü aç insan varken, Suriyeler varken, paraların böyle çarçur edilmesine hiç gerek yok. Dubai Port'u Arap şeyhi açılış yapacak, masrafı Büyükşehir Belediyesi yapıyor. Kimin parasıyla? Senin paramla, benim paramla yapıyor. Büyükşehir bu türlü hovardalıktan vazgeçmeli" şeklinde konuştu.

  BİNA %99 TAMAM

Alınması planlanan il binasıyla ilgili soruları yanıtlayan İl Başkanı Sarıbay, “İl binası alımı konusunda sona geldik. Bina işi yüzde 99 tamam diyebiliriz. 10 gün içinde bu süreci tamamlayacağız. Binanın nerede olduğunu henüz paylaşmıyoruz. Konunun teknik detaylarını binayı tamamen aldıktan sonra paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

 

banner982
Misafir Avatar
İsminiz
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

banner376

banner375

banner377

banner981

MHP, DEM Parti ile bayramlaştı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ve beraberindeki heyet, Kurban Bayramı...

Haberi Oku