Ramazan Bayramı tatilini İstanbul dışında geçiren vatandaşların dönüşünün başlaması nedeniyle Osmangazi Köprüsü'nde yoğunluk yaşlandı. Feribotlar ise deyim yerindeyse sinek avladı. Tatilciler, dönüş yolunda da Osmangazi Köprüsü'nü ücretsiz kullanıldılar. Araçlarıyla köprünün Yalova tarafından gelen tatilciler, karşıya geçerek yollarına devam etiler. Bundan dolayı köprüde akıcı bir yoğunluk gözlendi. Aynı şekilde TEM otoyolu da özellikle İzmit Geçişi ve Gültepe rampasında büyük yoğunluk yaşandı.
FERİBOT SEFERLERİ İPTAL OLDU
Körfez trafiğinin büyük yükünü bu zaman kadar Feribot iskeleleri çekiyordu. İDO ve İstanbul Lines firmalarına ait feribotlarda her bayram yoğun kuyruklar oluşuyordu. Bu bayramda ise Osmangazi Köprüsü’nün hizmete girmesiyle İDO boş kaldı, İstanbul Lines firması ise seferleri durdurduğunu ve feribotlara balkım yapılacağını açıkladı. Sadece köprünün açıldığı ilk gün bilmeyen bazı vatandaşlar feribotu kullanırken, Osmangazi Köprüsü’nün ne kadar önemli bir ihtiyaç olduğu ortaya çıktı.
ÜCRETLİ DÖNEM BAŞLIYOR
Osmangazi Köprüsü’nün açılışa özel ücretsiz kullanımı bu sabah sona erecek. 07.00 itibariyle ücretli geçişlerin başlaması ve tatilcilerin dönüşü tamamlamaları nedeniyle köprüde trafiğin büyük oranda azalması bekleniyor. Bununla beraber köprünün ücretli haliyle ne kadar kişi tarafından kullanılacağı da bugünlerde ortaya çıkacak.